Jäseneksi

Suomen Helluntakirkon jäseneksi liitytään sen paikallisten jäsenseurakuntien kautta. Liittyessäsi Helluntaikirkkoon tulee väestötietojärjestelmään merkintä siihen kuulumisesta, etkä enää ole "uskontokuntiin kuulumaton" virallisissa rekistereissä.

Suomen Helluntaikirkon järjestäytyminen uskonnolliseksi yhdyskunnaksi on tuonut myös helluntailaisille mahdollisuuden kuulua virallisesti kristilliseen kirkkokuntaan. Aikaisemmin tämä oli rajautunut paikkakunnittain, mutta nyt Helluntaikirkon jäsenyys on tehty mahdolliseksi kaikille helluntaiseurakuntiin kuuluville ns. rekisterijäsenyyden kautta. Päätöksen taustalla on seurakuntakentältä tullut suuri paine päästä liittymään Helluntaikirkon jäseneksi niiltäkin paikkakunnilta, joissa paikallinen seurakunta ei ole liittynyt Helluntaikirkkoon.

Suomen Helluntaikirkon jäsenyys on paikallisen seurakunnan jäsenyyttä. Nyt rekisterijäsenyyden avautuessa muutamat seurakunnat toimivat palvelevina seurakuntina, joiden SHK-jäsenrekisteriin voidaan ottaa myös muiden paikkakuntien helluntaiseurakuntien jäseniä heidän oman kotiseurakuntansa suosituksesta. Luonnollisesti tällaisten jäsenten hengellisenä kotina säilyy edelleen oma paikallisseurakunta.

Vanhempiensa mukana myös alle 18-vuotiaat lapset voidaan merkitä rekisteriin. Seurakunta on kuitenkin ennen muuta hengellinen yhteisö, ja seurakunnan jäsenyyteen tullaan aina henkilökohtaisen uskon ja kasteen kautta. Jos lapsijäsen ei täysi-ikäiseksi tultuaan ole itse liittynyt kasteen kautta seurakuntaan, hän poistuu myös SHK:n jäsenrekisteristä. On kuitenkin arvokasta, että seurakuntina voimme ottaa yhteyttä helluntaiperheiden lapsiin ja nuoriin, kun järjestämme vaikkapa seurakuntaleirejä tai muuta lasten ja nuorten toimintaa.