Mitä rekisterijäsenyys tarkoittaa?

• Suomen Helluntaikirkkoon (SHK) liitytään aina paikallisseurakuntien kautta.
  • Rekisterijäsenyys mahdollistaa SHK-jäsenyyden myös niille helluntaiseurakuntien jäsenille, joiden kotiseurakunta ei ole Helluntaikirkon jäsenseurakunta. Näin kaikkien helluntaiseurakuntien jäsenille annetaan mahdollisuus kuulua virallisesti kristilliseen uskontokuntaan.
  • Jäsenhakemuksen voi lähettää liitteineen suoraan Suomen Helluntaikirkon toimistoon, josta se ohjataan johonkin rekisterijäseniä palvelevaan seurakuntaan.
  • Rekisterijäsenen hengellisenä kotina ja toimintaympäristönä säilyy edelleenkin hänen kotipaikkakuntansa helluntaiseurakunta.
  • Jos rekisterijäsen muuttaa sellaiselle paikkakunnalle, jossa on Helluntaikirkon jäsenseurakunta, hänen SHK-jäsenyytensä siirtyy uuden kotiseurakunnan yhteyteen.
  • Rekisterijäsenyys vaihtuu paikalliseksi myös silloin, jos oman paikkakunnan helluntaiseurakunta päättää liittyä Suomen Helluntaikirkkoon.
  • Helluntaikirkon rekisterijäsenyys on mahdollinen ainoastaan paikallisiin helluntaiseurakuntiin kuuluville uskoville ja heidän alle 18-vuotiaille lapsilleen.
  • Rekisterijäsen sitoutuu ilmoittamaan mahdollisista muutoksista Suomen Helluntaikirkolle.