8.3.2016 11.00

Pelle Hörnmark on Euroopan Helluntaiyhteisön uusi puheenjohtaja

Noin 150 helluntaijohtajaa 30:stä eri Euroopan maasta kokoontui Kroatian Zagrebiin Pentecostal European Fellowshipin (PEF:n) vuosikokoustapahtumaan 2 -4 maaliskuuta 2016. Samalla vietettiin PEF:n 50-vuotisjuhlaa. Vuosikokoustapahtuman teemana oli seurakunnanistutus tämän päivän Euroopassa. Samalla huomioitiin Euroopan pakolaiskriisi ja pakolaisten hengelliset tarpeet.

PEF:n vuosikokous valitsi hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi pastori Pelle Hörnmarkin Ruotsista. Hän seuraa tehtävässään Arto Hämäläistä. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin pastori Marek Kaminski Puolasta. Sihteerinä jatkaa pastori Esko Matikainen Suomesta ja rahastonhoitajana Siegfrid Tomasewski Saksasta.

Lisäksi Euroopan eri alueet valitsivat muiksi hallituksen jäseniksi seuraavat henkilöt:

• Balkanin alue - Damir Spoljaric & Moise Ardelean
  • Pohjois-Eurooppa – Rimantas Kupstys & Jan Eilert Aakre
  • Keski-Eurooppa – Edwin Jung & Imre Pinter
  • Itäinen Eurooppa – Nikolay Zalucki & Leonid Biruk
  • Etelä-Eurooppa – Christian Blanc & Angelo Gardono
  • Länsi-Eurooppa - Nick Park & William Kay

Erityiskiitokset annettiin väistyvälle hallituksen puheenjohtajalle Arto Hämäläiselle hänen pitkäaikaisesta palveluksesta PEF:n eri tehtävissä. Hänet nimitettiin PEF:n hallituksen kunniajäseneksi.

PEF:n vuosikokous toivotti virallisesti tervetulleeksi neljä uutta helluntaiyhteisöä; Bulgariasta, Irlannista, Moldovasta ja Serbiasta.

Vuosikokoustapahtumassa pääpuhujia olivat Dr. Peter Kuzmic Kroatiasta, Dr. John Wagenweld USA:sta ja pastori Moise Ardelean Romaniasta.

Puheessaan Peter Kuzmic kuvasi Euroopan tämän hetkisiä trendejä kutsuen seurakuntaa tuomaan evankeliumin toivoa rikkinäiseen yhteiskuntaamme.

John Wagenweld puhui seitsemästä muutoksesta, joita tarvitaan, saadaksemme läpimurron seurakunnan istuttamisessa.

Moise Ardelean painotti raamatullisia periaatteita, jotka hän on havainnut tällä hetkellä tärkeiksi seurakunnan istutuksessa omassa maassaan.

Ehtoollistilaisuuden puhujana toiminut pastori Pierre Chiner Ranskasta painotti sanomassaan "viestikapulan" siirtämistä uudelle sukupolvelle.

Päätöstilaisuudessa puhunut pastori Paul Trementozzi USA:sta kehotti sanomassaan helluntailaisia elämään Jumalan käskyn mukaisesti:

" Tee oikein vanhuskaasti, rakasta armahtaen ja kulje nöyrästi", kuten Miika 6: 8 sanotaan: "Hän on ilmoittanut sinulle, ihminen, mikä hyvä on; ja mitä muuta Herra sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä oikein on, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä?"

Vuosikokoustapahtumaan osallistuvilla oli lisäksi mahdollisuus valita ja osallistua seitsemään erilaiseen kanvaan, joiden aiheet käsittelivät ajankohtaisia aiheita sisältäen myös mm. naisten foorumin, sosiaalisentyön ja pakolaiskriisin.

Seuraava PEF:n ja PEM:n vuosikokoustapahtuma järjestetään Ruotsissa Tukholman Filadelfia seurakunnassa 7-10.3.2017.