Kutsu yhteiseen rukoukseen

Rukous on kuin hengittämistä. Saatko happea? Ennen helluntaita 120 opetuslasta vietti kymmenen päivää rukouksessa. Pyhän Hengen vuodatuksen seurauksena alkuseurakunta omistautui edelleen rukoukseen. Vainojen koittaessa he jatkoivat rukousta ja Jumala antoi voiman levittää evankeliumia olosuhteista huolimatta.

Nyt on meneillään Fidan paasto- ja rukousviikko. Osallistumme samalla Maailman Evankelisen Allianssin 175. rukousviikkoon, jota on järjestetty katkeamattomasti vuodesta 1847. Maanantaina 18. tammikuuta on tasavallan presidentin julistama kristittyjen ykseyden rukouspäivä. Jeesus rukoili, että hänen seuraajansa olisivat yhtä niin kuin hän ja Isä ovat yhtä. Meitä yhdistää yhteinen missio – saavuttamattomien kansojen evankeliointi ja opetuslapseuttaminen.

Eri lähetysjärjestöt ovat tehneet viisivuotisen rukousvetoomuksen saavuttamattomien kansojen puolesta (www.rukous2025.fi). Rukous 2025 haastaa rukoilemaan viiden vuoden ajan (2020–2025) strategisesti merkittävien lähetystyön kohteiden ja asioiden puolesta. 

Rukous on elintärkeä osa lähetystyötä. Paavali kehottaa meitäkin: ”Rukoilkaa puolestamme, että Herran sana leviäisi nopeasti.” Rukous avaa ovia saavuttamattomien kansanryhmien pariin sekä tuo tilanteet ja keinot evankeliumin jakamiseen. Rukous tuo myös oikeat sanat, viisauden, varjeluksen ja ennen kaikkea Jumalan rakkauden, joka vetää ihmiset tykönsä. Monissa maissa tarvitsemme kipeästi rukousapua myös jälkihoitotyössä uusien opetuslasten vahvistumiseksi.

Yhteinen lähetystyömme on haasteen edessä. Viimeiset noin 7 000 saavuttamatonta kansanryhmää odottaa evankeliumia ja elinvoimaista seurakuntaa keskuuteensa. Sinä olet avain Jumalan maailmassa liikuttamaan taivaita ja maata, näkyvää ja näkymätöntä. Ajattele, mitä rukouksesi voivatkaan saada aikaan!

Minulla on ystävä, joka oli aikaisemmin muslimi ja opiskeli käännyttääkseen kristityt muslimeiksi. Jeesus ilmestyi hänelle ja kertoi, että hän on menossa väärään suuntaan. Tämä pysäytti hänet. Hän havaitsi Kirjoituksista, että Jeesus on enemmän kuin profeetta – Jeesus on Messias, Jumalan Poika. Ystäväni kertoi uskostaan isällensä, vaikka joutuikin pakenemaan vainoa. Kahden vuoden kuluttua hän palasi kotiin. Nyt hänen isänsä tahtoi lähteä seuraamaan Jeesusta. Myös monet muut ovat tehneet samoin.

Ystäväni jatkaa tätä hengenvaarallista tehtävää. Jatkaisitko sinä rukousta hänen ja monien muiden puolesta? Rukoile myös vainottujen veljiemme ja siskojemme puolesta. Osa meistä kärsii ja menettää henkensä nytkin yhteisen asiamme tähden. Aloita rukous jo tänään! 

Matti Niemelä 

Kirjoittaja on Joensuun helluntaiseurakunnan lähetyspastori ja toimii Avainmedian ja Fidan työyhteydessä.
Julkaistu RV-lehden pääkirjoituksena 14.1.2021

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print