Juhannuskonferenssi 2021 Yhdessä – etänä

Konferenssi-isännän tervehdys

Juhannuskonferenssi järjestetään koronatilanteen takia myös tänä vuonna etänä. Juhannusviikonlopun Nettikonffaa voi seurata UskoTV:n kanavalla, joka näkyy myös konferenssin kotisivuilla ja somessa.

Kuin koronaa uhmaten tapahtuman teemaksi on valittu ”Yhdessä”. Vaikka emme voi kokoontua yhteiseen suureen yleisötapahtumaan, uskomme, että viimevuotiseen tapaan Nettikonffa yhdistää jälleen konferenssikansaa viettämään juhannusta – kodeissa, kesämökeillä, seurakunnissa ja miksei Ison Kirjan leirintäalueellakin.

Konferenssiteeman tunnuslause muodostuu Jeesuksen sanoista: ”Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus” (Joh. 13:35). Jeesus myös vertasi itseään viinipuuhun ja opetuslapsia oksiin. Hän haastaa meitä pysymään hänessä, hänen sanassaan ja hänen rakkaudessaan. Aito kristillinen yhteys kumpuaa yhteydestä Kristukseen. Myös konferenssin tunnuksessa yhteyden teemaa kuvataan puulla, jossa on erilaisia oksia.

”Aito kristillinen yhteys kumpuaa yhteydestä Kristukseen.”

Konferenssin ohjelmassa yhteyden teema näkyy monipuolisesti yli sukupolvi- ja kulttuurirajojen. Tapahtumassa on tarjolla monipuolinen kattaus jumalanpalveluksista ja opetustilaisuuksista aina lasten ja nuorten tilaisuuksiin. Erikseen on syytä mainita koko perheen ”yhteinen ruutuaika” perjantaina ja lauantaina klo 15-16, jolloin Nettikonffassa esiintyy konferenssin lastenjuhlista tuttu sankari Mac Bäckbones.

Tilaisuuksien välillä toimii ns. Konffastudio, jossa käy joukko vierailijoita keskustelemassa ajankohtaisista aiheista. Teemoina ovat muun muassa monikulttuurinen seurakunta, seurakuntien käytännön ekumenia, avioliitto ja parisuhde, lähetystyö Euroopassa erityisesti romanien parissa sekä Suomen helluntaiseurakuntien uusi yhteinen strategia ”Valloittava seurakunta”.

Juhannusillan kohokohdassa saadaan kuulla legendaarisen Exit-yhtyeen konsertti, jonka jälkeen yhtyeen keulakuva Pekka Simojoki vierailee studiolla. Sunnuntai huipentuu Espoon helluntaiseurakunnan tuottamaan ehtoollis- ja päätösjuhlaan, jossa halutaan huomioida koko perhe. Monissa seurakunnissa tarjotaan mahdollisuus tuon tilaisuuden katsomiseen seurakunnan tiloissa kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

Nettikonffan lähetys on maksuton katsojille. Haluamme näin tarjota mahdollisimman monille tilaisuuden seurata tapahtumaa ja kokea antoisia juhannushetkiä. Nettikonffan talous perustuu näin ollen lähes kokonaan vapaaehtoisiin lahjoituksiin. Halutessasi tukea tapahtuman taloutta löydät lahjoitustiedot täältä. Lämmin kiitos lahjastasi!

Ison Kirjan leirintäalue on avoinna koko kesän, myös juhannuksena. Mikäli haluat leiriytyä asuntovaunulla tai teltassa tai varata majoitusta Ison Kirjan hotellihuoneista, tutustu mahdollisuuksiin täältä. Olet tervetullut koronaturvallisesti ja ohjeita noudattaen viettämään juhannusta myös Ison Kirjan leirintäalueelle – edelleen yhdessä etänä mutta lähempänä.

Hyvää juhannusta ja siunattua Nettikonffaa kaikille!

Marko Halttunen
Konferenssi-isäntä