”Olen kiitollinen elämän lahjasta”

Terveyteen liittyvät haasteet ovat opettaneet Päivi Tyrnille armollisuutta, heikkouden hyväksymistä ja Jumalaan luottamista.

Kun katson peiliin, näen elämää kokeneen ja varsin pirteän naisen. Näen myös ryppyjä siellä täällä. Terveyteen liittyvät jokapäiväiset vaivat – allergiat, astma ja titaaniruuvit selässä – eivät juuri näy mutta ovat aina mukana ja tuovat tiettyjä rajoituksia arkeen.
 
Olen kohdannut kriisejä, jotka ovat opettaneet minulle elämän arvojärjestystä, armollisuutta ja heikkouden hyväksymistä. Kivun kanssa eläminen ja lopulta selän luudutusleikkauksesta toipuminen takaisin työkykyiseksi on ollut suuri selviytymisen ihme.
 
Sielunhoitoterapeuttina tavoitteeni on välittää toiselle ihmiselle myötätuntoa, hyväksyntää, lohdutusta ja toivoa, jotta hän voisi tulla sovintoon elämän kanssa ja kokea eheytymistä suhteessa itseensä, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Rukoukseni on, että hän löytäisi niitä avaimia, jotka auttavat häntä eteenpäin.
 
Raamatussa minua puhuttelevat erityisesti eri henkilöiden elämäkerrat. Esimerkiksi Pietarin kasvupolku on kuvattu hienosti: evankeliumit esittelevät opetuslapsen, Apostolien teot apostolin ja pastoraalikirjeet kasvaneen ja kypsyneen paimenen.
 
Kun kaipaan piristystä, lähden ihmettelemään luontoa tai ryhdyn lukemaan hyvää kirjaa tai leipomaan. Myös yhdessäolo perheeni kanssa virkistää minua.
 
Tällä hetkellä opettelen hiljentämään vauhtia, elämään päivän kerrallaan ja olemaan läsnä. Parhaimmillaan elämän täyteyttä voi kokea Jumalan läsnäolossa ja toisen ihmisen kanssa koetussa aidossa yhteydessä.
 
Mummina iloitsen lastenlapsistani, jotka ovat tuoneet arkeeni paljon touhua, naurua ja laulua. On ihanaa seurata heidän kasvuaan. Kun pieni pojanpoikani sanoi taannoin ”Mummi, lue vielä sitä Jeesus-kirjaa”, sydämeni täyttyi ilosta. Koin, että minulla on tärkeä tehtävä isoäitinä.
 
Rukoilen, että voisin elää lähellä Jumalaa ja olla Jumalan rakkauden kanavana ja Jeesuksen todistajana. Rukoilen joka päivä perheeni, sukuni, oman kansani sekä maailman kansojen ja erityisesti Euroopan puolesta. Olen saanut tulla uskoon herätyksen aikana ja rukoilen, että tämä sukupolvi saisi kokea herätyksen ihmeen.
 
Jeesus on rakas Vapahtajani ja Pelastajani. Hän merkitsee minulle elämää nyt ja ikuisesti.

 
RV-lehti / Heli Markkunen

Vantaalla asuva Päivi Tyrni on pastori, lähetystyöntekijä ja sielunhoitoterapeutti. (Kuva: Heikki Tyrni)