Puolesta vai vastaan?

”Henkilökohtaisesti en ole puolesta enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin.” Näin kerrotaan legendaarisen poliitikon Paavo Väyrysen vastanneen hänelle esitettyyn kiperään kysymykseen. Niin, oletko puolesta vai vastaan on yksi aikamme suurista kysymyksistä. Ajatellaan, että jos olet jonkun puolella, silloin olet automaattisesti toista vastaan. Meitä haastetaan valitsemaan puolemme, ja helposti yksittäinen asia tai mielipide määrittelee koko arvomaailmaamme.

Eräs Jumalan palvelija on sanonut, ettei ole koskaan palvelutehtävänsä aikana julistanut ketään tai mitään vastaan vaan pyrkinyt julistamaan vain Jumalan sanaa. Olen huomannut monien Jumalan palvelijoiden olleen kutsumuksessaan tämän saman kysymyksen ja haasteen edessä. Nousenko barrikadeille ja julistan pyhän sodan kaikkea pimeyttä ja turmelusta vastaan mentaliteetilla ”minä lataan ja ammun, kunnes kentälle sammun”, vai olisiko jokin muu keino tai tapa millä vastata yhä syvenevään hengelliseen pimeyteen?

Yksinkertainen ajatus Danielin kirjasta nousi mieleeni: ”– – mutta niitten joukko, jotka tuntevat Jumalansa, pysyy lujana ja tekee tehtävänsä.” Mikä on minun tehtäväni? Mihin minut on kutsuttu?

Lähes profeetallisesta suoraselkäisyydestä hyvänä esimerkkinä käy jo vuosia sitten Piers Morganin ja pastori Rick Warrenin käymä televisiokeskustelu. Haastavan, tiukan ja päällekäyvän keskustelun, joka koski tasa-arvoa, avioliittokäsitystä ja homoseksuaalisuutta, pastori Warren päättää painokkaasti: ”Pelkään enemmän sitä, että Jumala olisi minua vastaan, kuin sitä, että sinä ja yhteiskunta olette minua vastaan – –. Minulla ei ole oikeutta muuttaa sitä, mitä Jumala sanoo sanassaan.” (CNN 2013.)

Jumala määrittelee tehtävämme ja sanomamme sanassaan näin:

”Kaikki tämä uusi on Jumalan aikaansaamaa. Hän on liittänyt meidät takaisin yhteyteensä sen avulla, mitä Jeesus Kristus teki. Lisäksi Jumala on antanut meille oikeuden kehottaa kaikkia ihmisiä tulemaan hänen luokseen ja suostumaan sovintoon hänen kanssaan. Jumala itse oli Kristuksessa ja teki hänen välityksellään sovinnon ihmiskunnan ja itsensä kanssa. Hän ei enää ottanut huomioon ihmisten syntejä, vaan pyyhki ne pois.” (Elävä Uutinen.)

Tämä on se valtava sanoma, jota hän lähetti meidät levittämään. Me olemme Kristuksen lähettiläitä. Jumala pyytää meidän välityksellämme: hyväksykää sovintotarjous, jonka Jumala on tehnyt. Pyydämme sitä hartaasti – niin kuin Kristus itse pyytäisi: ottakaa vastaan hänen rakkautensa. Jumala antoi meidän syntimme synnittömän Kristuksen kannettavaksi, että saisimme Jumalan täyden hyväksynnän.

On turvallista muistaa ja tietää, että tämän maailman pimeyttä ei voiteta pimeydellä vaan valolla – Jumalan sanan valolla.

Markku Tuppurainen

Kirjoittaja on Seinäjoen helluntaiseurakunnan johtava pastori.

Julkaistu RV-lehden pääkirjoituksena 15.7.2021

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print