Koronatiedote, päivitetty 14.8.2021

Tässä tiedotteessa on asiaa

  • kokoontumisrajoituksista
  • jumalanpalvelusten järjestämisestä
  • koronarokotuksista

Kokoontumisrajoitukset

Viranomaiset ovat päivittäneet korona-rajoituksia ja suosituksia 12.8.2021. Yleisesti voidaan todeta, että rajoituksia on jälleen jouduttu kiristämään.

Rajoituksiin on kuitenkin seurakuntien osalta tullut selkeä helpotus: ”Yhteisyleisömääristä voi poiketa eriyttämisjärjestelyin”. Tämä tarkoittaa sitä, että suuri kokoustila voidaan jakaa osastoihin, jos huolehditaan siitä, että nämä ryhmät eivät kohtaa sisään tullessa ja pois lähtiessä, ja terveysturvallisuudesta huolehditaan kaikilta osin ohjeiden mukaan.

Toimivaltainen viranomainen on AVI eli Aluehallintovirasto. Sieltä löytyy ”Uutishuone”, jossa on viimeisimmät ohjeet Suomen eri alueita koskien. >> Seurakunnat löytävät oman alueensa AVI:n yleisohjeen täältä.

Helluntaikirkon ohje seurakunnille on, että vaikka olemme uskonnollinen yhdyskunta, sovellamme yleisötilaisuuksia varten annettuja viranomaisohjeita. 

Tartuntatautilain tilojen käyttöä koskeva sääntely (voimassa 31.12.2021 asti):

• TTL 58 c §: käsien puhdistaminen, ohjeistuksen antaminen, tehostettu pintojen puhdistaminen, väljän oleskelun mahdollistaminen (voimassa koko maassa).
• TTL 58 d §: tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujilla on mahdollisuus välttää lähikontakti (voimassa, jos kunta/avi on näin päättänyt).
• Lisäksi TTL 58 h §: kirjallinen suunnitelma asetettujen velvollisuuksien ja rajoitusten toteuttamisesta.

Oheisesta linkistä voit ladata lomakepohjan edellä mainitun kirjallisen suunnitelman tekemistä varten.
>> Kirjallinen suunnitelma, AVI:n lomake

Jumalanpalvelusten järjestäminen

Helluntaikirkon puolesta suosittelemme, että seurakunnat järjestävät jumalanpalveluksia noudattaen TTL:n säännöksiä ja AVI:n ohjeita. Ohjeet mahdollistavat jumalanpalveluksen toteuttamisen, kun terveysturvallisuudesta huolehditaan mm. osastoimalla kokoustila, tehostamalla siivousta ja tarjoamalla käsidesiä ja maskeja. 

Maskisuosituksesta on syytä pitää kiinni ja muistuttaa siitä. On kuitenkin huomioitava, että joillekin osallistujille maskin käyttö ei ole terveyssyistä mahdollista, ja heitäkään ei voida sulkea pois tilaisuuksista.

 

Helluntaikirkon näkemys rokotuksista:

Lasten koronarokotusten aloittaminen yhteiskunnassa on nostanut jälleen pintaan keskustelua rokotevastaisuudesta ja rokottamiseen liittyvistä peloista. Helluntaikirkon puolesta emme näe näitä uhkakuvia perusteltuina, ja siksi kehotamme kaikkia noudattamaan viranomaisten ohjeita ja ottamaan koronarokotuksen ajallaan. 

 

14. elokuuta 2021

Esko Matikainen, toiminnanjohtaja
Helena Korhonen, hallituksen puheenjohtaja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print