Turun Helluntaiseurakunta 100 vuotta – ”Ja tarina jatkuu”

Noin 200 henkilöä juhli Turun satavuotiasta helluntaiseurakuntaa sen rukoushuoneella 5. syyskuuta.

Juhla näkyi myös netin kautta.

Turun helluntaiseurakunta perustettiin helmikuussa 1921. Siihen liittyi 69 nuorta uskovaa. Seurakunnan johtaja Pekka Havupalo muistutti, miten seurakunnan perustajat olivat keskimäärin 30-vuotiaita, aivan kuten juhlakokouksen juontajat Ville Anttila ja Raakel Palomäki.

Seurakunnan monikulttuurisuutta ja -kasvoisuutta haluttiin korostaa myös juhlaohjelmassa. Musiikista vastasi pastori Antti Hirviniemi ja Kylän väkeä. Kuurojen, romanien ja maahanmuuttajien ryhmien edustajat olivat esirukoilijoina.

Seurakunnan entinen lähetti ja saarnaaja Jouko Ruohomäki tiivisti seurakunnan syntyyn johtaneita tapahtumia. Hän toi mielenkiintoisesti esiin, miten yhteiskunnan muutokset ja maailmanpoliittiset tapahtumat vaikuttivat siihen.

Emeritus vanhin Toivo Pohjolainen tiivisti seurakunnan historian kohokohtia. Yhteisön lähetyshistoria alkoi jo 1920-luvulla Virossa tehtävän lähetystyön avustamisesta. Ensimmäiset lähetit Nikolai ja Martta Pöysti lähetettiin 1929. Vuosien aikana lähettejä on ollut noin 30 ja lähetyskohteita neljässä maanosassa yli 10 maassa.

Turun helluntaiseurakunnassa on nykyisin noin 1 600 jäsentä. Seurakunta on synnyttänyt yhdeksän tytärseurakuntaa. Tehtävä on vielä kesken, mutta tästä on hyvä jatkaa, kuten pikkumies Niilo Palomäki sanoi juhlassa lavalta: ”Ja tarina jatkuu.”

Kristiina Raassina, RV 15.9.2021

Satavuotisjuhlassa oli lämmin ja iloinen ilmapiiri, ja se päättyi yhteiseen ehtoolliseen. (keva: Antti Hirviniemi)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print