Kaikkien kansojen koti -Helluntaikirkon suositukset

Kesäisen lämpimät terveiset Helluntaikirkon monikulttuurisuustyöstä


Viime viikkojen aikana olemme tiedustelleet, miten monikulttuurisuus seurakunnissa eri puolilla Suomea etenee. On ollut rohkaisevaa kuulla, miten avoimella mielellä seurakunnat lähestyvät muualta tulleita ja miten seurakuntien toimintoja ja rakenteita pyritään muokkaamaan, jotta kaikki kansat voisivat kokea osallisuutta.

Helluntaikirkon monikulttuurisuustoimikunta työsti jo 2019 julkaistun laajan artikkelikokoelman nimellä: Kaikkien kansojen koti. Teos on tarkoitettu työkaluksi seurakuntien johdon ja maahanmuuttajatyön vapaaehtoisten toimijoiden käyttöön. On ilmeistä, että osittain teoksen laajuuden ja perusteellisuuden tähden sitä on ollut kuitenkin hieman haasteellista ottaa luettavaksi.

Painatimmekin nyt erillisenä tuon aiemman teoksen lopussa julkaistut Helluntaikirkon suositukset ja lähetämme tämän kirjeen mukana kaikkiin seurakuntiin. Toiveemme on, että näin olisi hieman helpompi tutustua tähän oivalliseen työkaluun.

Halutessanne voitte tilata lisää kirjasia Helluntaikirkon toimistosta hintaan 5 euroa + postikulut.


Lauantaille 13. päivä marraskuuta olemme suunnittelemassa seurakuntien johdolle ja vapaaehtoistyöntekijöille tarkoitettua yhteistä seminaaripäivää, joka toteutetaan luultavasti hybridimallina. Tarkempaa tietoa lähetämme myöhemmin, mutta merkitkää ajankohta jo nyt kalentereihinne.
Työmme on yhteistä, ottakaa rohkeasti yhteyttä erilaisissa monikulttuurisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Juha Lehto
Helluntaikirkon
monikulttuurisuusasiantuntija
juha.lehto@helluntaikirkko.fi
040 4553 946

Pirjo Raunio
Helluntaikirkon
monikulttuurisuustoimikunnan
puheenjohtaja
pirjo.raunio@helluntaikirkko.fi
050 5580 995

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print