Helluntailiikkeen Maailmankonferenssi 2025 Helsinkiin

Maailman Helluntaiyhteisön (PWF) johtaja, amerikkalainen Billy Wilson saarnasi sunnuntaina 12. syyskuuta Helsingin Saalem -seurakunnassa. Puheessaan hän kehotti palaamaan yksinkertaiseen uskoon ja huutamaan asioihinsa Jumalalta apua. Wilsonia tulkkasi Saalemin johtaja Mika Yrjölä. (kuva Esko Matikainen)

Useita vuosia palloteltu mahdollisuus saada maailmanlaajuisen helluntailiikkeen päätapahtuma Maailmankonferenssi Suomeen on toteutumassa.

Kolmen vuoden välein eri maissa kiertävä kokoontuminen, jonka muoto on vaihdellut johtajuuskonferenssin ja yleisölle suunnattujen massatapahtumien välillä, on pidetty Suomessa kerran aiemmin, vuonna 1964.

Vuoden 2025 helluntain ajalle kaavailtua Maailmankonferenssia isännöivät Helsingin Saalem -seurakunta ja Suomen Helluntaikirkko.

 – Kyllähän se on hieno mahdollisuus Suomelle, ja toivottavasti se myös pikkaisen nostaa helluntailiikkeen profiilia ja tietoisuutta, että olemme aika iso kansainvälinen toimija. Tätä ei aina muisteta omassa kontekstissamme, Helsingin Saalemin johtaja Mika Yrjölä kommentoi.

Tulevan konferenssin käytännön järjestelyt lähtevät liikkeelle hiljalleen. Tähän kuuluu paitsi tarkemman aikataulun ja paikan sopimisia myös eri yhteistyötahojen kanssa järjestäytymistä sekä Suomen helluntaiherätyksen sisällä että liikkeen pohjoismaisten toimijoiden kesken.

–  Vuoden sisään pitää saada valittua organisaatio ja haarukoitua potentiaalisia järjestäjätahoja ja paikkoja. Ensi vuoden lokakuuhun mennessä, jolloin on seuraava Maailmankonferenssi Koreassa, on ensimmäinen etappi, jossa pitää olla perusspeksejä valmiina, Yrjölä paaluttaa.

Maailman Helluntaiyhteisön (PWF) johtaja Billy Wilson vieraili viime viikolla Suomessa ja tapasi Helsingin Saalemin ja Suomen Helluntaikirkon edustajia aiheen merkeissä. 

– Pyhän Hengen teema tulee olemaan vahva, tiivistää Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen tapahtuman sisällöstä käytyjä keskusteluja.

Hän toteaa, että Pyhän Hengen kasteesta ja armolahjoista puhuminen on turhankin paljon jäähtynyt, vaikka juuri ne saavat aikaan evankelioimista ja lähetystyöintoa.

Suomen valinta Maailmankonferenssin 2025 pitäjäksi on ollut pitkä prosessi. Tapahtumaa pyydettiin Suomeen jo vuonna 2013, ja asia sai loppuvahvistuksen vuonna 2019 Kanadan Calgaryn Maailmankonferenssissa.

Calgaryn kokoontuminen jäi melko pieneksi, koska kohteeseen oli vaikea saada viisumia esimerkiksi monista Afrikan maista. Helsingin kohdalla samaa ongelmaa ei tule olemaan.

– Yksi Suomen etu on se, että tänne on helppo matkustaa ja saada viisumeita, Kanadan konferenssissa mukana ollut Fidan apulaistoiminnanjohtaja Jyrki Palmi toteaa.

– Uskomme, että Suomi kerää laajasti yleisöä. Kiinnostusta on jo Skandinaviasta, Venäjältä ja Baltiasta, ja odotusarvomme on, että tästä tulee ison mittaluokan tapahtuma.

RV-lehti Ruut Ahonen 16.9.2021

(kuva Esko Matikainen)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print