Anna seurakunnalle mahdollisuus

Usein kuulee sanottavan, että me kuulumme Jumalan perheeseen. Olemme osa suurta Jumalan perhettä. Se onkin totta, sillä Jumala haluaa seurakunnan olevan hänen perheensä. Seurakunta on 2 000 vuoden jatkumo ryhmälle seuraajia, joita Jeesus kutsui perheekseen.

Harvemmin taidamme neuvoa ketään pysymään mahdollisimman kaukana sukulaisistaan. Tuskin torumme lapsiamme siitä, että he rakastavat liikaa vanhempiaan. Emme myöskään taida kehottaa nuorta avioparia tukahduttamaan tunteiden paloa tuoreessa aviosuhteessaan.

  "Moni kokee yksinäisyyttä eikä tiedä, mitä tehdä asialle."

Vastaavanlaiset varoitukset seurakunnan keskellä vaikuttaisivat suunnilleen yhtä viisailta. Ajatus siitä, ettemme tarvitsisi seurakunnan keskellä läheisiä ihmissuhteita, kuulostaa irrationaaliselta ja itsetuhoiselta. Voisimme sanoa, että aidot ihmissuhteet ovat yhtä tärkeitä hengelliselle terveydellemme kuin hengittämämme ilma on fyysiselle terveydellemme.

Kaikki tämä kuulostaa hämmentävältä maailmassa, joka kaipaa kyllä Jumalan rakkautta, mutta ei tiedä, mitä on kokea elämä, jonka Kristus niin anteliaasti lupaa. Sähköpostin, älypuhelimen, television ja erilaisten sosiaalisen median palveluiden avulla voimme tietää lähes kaiken tuntematta ketään, olematta tekemisissä kenenkään ihmisen kanssa. Voimme ”ulkoistaa” ihmissuhteemme näille palvelimille.

Moni kokee yksinäisyyttä eikä tiedä, mitä tehdä asialle. Samaan aikaan seurakunta jätetään huomiotta, koska niin harvat ovat edes ajatelleet sen mahdollisuuksia olla todellinen uskon perhe sukupolville. Samaan aikaa toiset voivat helposti ”ulkoistaa” seurakuntasuhteensa kristillisille radio- ja tv-kanaville sekä seurakuntien livelähetyksille jääden näin vaille elävää kontaktia ihmisten kanssa.

Seurakunta voi olla perhe, jota meillä ei ole. Yhteisö, joka rakastaa meitä silloinkin, kun emme ole niin rakastettavia. Jumala haluaa seurakunnan olevan hyväksynnän paikka, rohkeuden yhteisö, viisauden lähde. Yhteisö, joka vaalii vastuullisuutta, vanhurskauden mallia ja uskon virikkeitä.

Mitä voisi tapahtua, jos jokaisesta seurakunnasta tulisi tällainen todellinen voimakeskus? Paikka, jossa ihmiset löytäisivät uuden elämän, missä he löytäisivät rauhan ja saisivat anteeksiannon synnille. Paikka, jossa he saisivat apua yksinäisyyteen ja löytäisivät eheyttä rikkinäisyyteen.

Haluaisitko löytää seurakunnassa näitä asioita? Auta seurakuntaasi olemaan se yhteisö, jonka keskellä kaikki tämä voi toteutua.

Kauko Uusila

Kirjoittaja on Oulun helluntaiseurakunnan johtava pastori ja Suomen helluntaikirkon hallituksen varapuheenjohtaja.

Julkaistu RV-lehden pääkirjoituksena 14.10.2021

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print