Oikeudessa Päivi ja Raamattu

Maanantai 24.1.2022 jää historiankirjoihin. Kansanedustaja Päivi Räsäsen oikeudenkäynnin ensimmäinen päivä tuskin jäi keneltäkään maassamme huomaamatta.

Kaikista vastaväitteistä huolimatta syyttäjän toiminnan pohjalta voi todeta, että syytteessä ei ollut ainoastaan Päivi Räsänen vaan myös Raamattu ja sen ihmistä ja tämän seksuaalisuutta koskeva sisältö.

Erityisesti kaksi seikkaa puhuvat nyt sen puolesta, että syyttäjätaholla on tavoitteena tiettyjen kristillisten näkemysten kriminalisointi. Mikäli syyttäjän näkemykset menisivät sellaisenaan läpi oikeudessa, sillä olisi kauaskantoiset ja selkeästi uskonnon- ja sananvapautta rajoittavat vaikutukset.

Ensinnäkin syyttäjän mukaan ihmisen ja hänen tekonsa välille ei saa tehdä eroa. Perinteinen kristillinen ihmiskäsitys vahvistaa ihmisarvon riippumatta tämän teoista. Ajatus siitä, että Jumala rakastaa syntistä mutta vihaa syntiä, on syyttäjälle käsittämätön. Hänen mukaansa käsitys on vaarallista kiihkoilua eikä mainitun eron tekeminen ole mahdollista. Jos tuomitset ihmisen teot, tuomitset ihmisen ja hänen identiteettinsä.

 Mitä tapahtuisi, jos syyttäjän kanta voittaisi?

Syyttäjän näkemys on täysin ristiriidassa kristillisen ihmiskäsityksen sekä evankeliumin julistuksen kanssa, jossa synnin tekijää kutsutaan parannuksen kautta kääntymään Jumalan puoleen syntien anteeksisaamiseksi.

Toiseksi syyttäjän mukaan kristillisen moraalin mukainen kanta on sellaisenaan solvaavaa ja homoseksuaalisuuden harjoittamista ei saa sanoa synniksi. Kristillinen käsitys homoseksin harjoittamisen moraalittomuudesta on syyttäjätahon mukaan laitonta. Niinpä se de facto pyrkii murtamaan Suomessa kristillisen moraalin esillä pitämisen ja kriminalisoimaan sen. Tämä johtaisi siihen, että kristittyjen tulisi käytännössä, välttääkseen tuomion, hyväksyä mitkä tahansa seksuaalisuuden harjoittamisen muodot, jotka yhteiskunta sattuu omaksumaan.

On syytä ymmärtää, miten ratkaisevassa hetkessä olemme. Mitä tapahtuisi, jos syyttäjän kanta voittaisi? Dosentti Timo Eskola vastaa blogissaan näin: ”Raamattuun perustuvasta moraalista tulisi kertaheitolla laiton myös ev.lut. kirkossa. Tulkaa kaikki -liike ja sateenkaariväki saisivat näkemyksensä kirkon toiminnassa läpi ainoana lain mitat täyttävänä näkemyksenä seksuaalisuuden harjoittamisesta. Arvoliberaalista kannasta tulisi nopeasti kirkon ainoa hyväksyttävä ja epäilemättä myös valvottu ja rangaistuksin varmistettu kanta.”

Samalla se tarkoittaisi kristillisten kirkkojen, kuten Ortodoksisen kirkon, Katolisen kirkon, Vapaakirkon ja Helluntaikirkon seksuaaliopetuksen kriminalisointia.

On siis viimeinen aika herätä, rukoilla ja tehdä työtä sanan- ja uskonnonvapauden puolesta, mutta ennen kaikkea lähimmäistemme tavoittamiseksi synneistä vapauttavalla evankeliumilla. Jumalan sanaa ei voida kahlehtia!

Petri Mäkilä

Kirjoittaja on Ristin Voitto -lehden päätoimittaja.

Julkaistu RV-lehden pääkirjoituksena 31.1.2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print