Uusi vuosi, uudet tuulet

Helluntaikirkon vuosi 2022 on alkanut monien uusien asioiden merkeissä. Vuoden ensimmäisessä hallituksen kokouksessa valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Kauko Uusila Oulusta ja varapuheenjohtajaksi Hannakaisa Shehu Tampereelta. Hallituksen taloudenhoitajan tehtävän sai Petri Merisaari Turusta, ja toiminnanjohtaja Esko Matikainen jatkaa hallituksen sihteerinä ja työvaliokunnan puheenjohtajana.

Uutta on Helluntaikirkon vastuulla olevien toimialojen laajuus. Aikaisempien toimintojen lisäksi Helluntaikirkon tehtäväkenttään ovat tulleet Hyvä Sanoma ry:ltä siirtyneet toiminnot, joihin perehtyminen tuo kotiläksyjä hallituksen jäsenille entistä enemmän. Hallituksen työvaliokunta tekee esivalmistelun, jotta juuri oikeat asiat tulevat oikeassa laajuudessaan hallituksen päätettäviksi.

Helluntaikirkon laajentunutta käytännön toimintaa koordinoi nyt palkattu henkilöstö toiminnanjohtajan johdolla. Hyvä Sanoma ry:n henkilöstö on siirtynyt Helluntaikirkon alaisuuteen, ja Hyvä Sanoma -palvelujen kokonaisuutta johtaa Janne Lahti.

  Lehti on kääntymässä helluntailiikkeen sisällä.

Marraskuussa tehdyn päätöksen jälkeen yhdistyminen on nyt alkanut. Silti vaatii aikansa ennen kuin uusi kokonaisuus löytää muotonsa ja yksityiskohdat paikkansa. Molemmilla yhteisöillä on ollut omat toimintatapansa, joita sovitetaan nyt yhteen.

Tavoitteena on yhteisö, joka on yhteensä enemmän kuin kaksi erillistä. Yhdistämällä käytettävissä olevia voimavaroja ja verkostoja löydämme uusia mahdollisuuksia viedä evankeliumia eteenpäin ja vahvistaa koko herätysliikkeemme yhtenäisyyttä. Kun tämä kuluva vuosi on kuljettu loppuun, olemme monella tavalla erilainen ja erinäköinen yhteisö kuin nyt vuoden alussa.

Merkittävin Helluntaikirkon toimintaa ohjaava tekijä on helluntailiikkeen yhteinen Valloittava seurakunta -strategia ja sen tukeminen. Strategia julkaistiin viime vuonna, ja se viedään käytäntöön sekä järjestöissämme että seurakunnissamme. Strategian eri osa-alueita nostetaan esiin tulevilla Syyspäivillä Tampereella ja seuraavana vuonna Turussa.

Alkanutta vuotta värittää vahvasti myös Se löytyi -mediamissio, jota on valmisteltu jo pari vuotta ja joka toteutuu lokakuussa 2022. Missiossa on mukana laajasti seurakuntia eri puolilta Suomea ja eri kristillisistä piireistä, ja se saavuttaa evankeliumin sanomalla monia uusia ihmisiä. Heidän saattamisensa seurakuntayhteyteen ja opetuslapseuspolulle on seurakuntien tärkeä tehtävä, jossa myös Helluntaikirkko haluaa palvella.

Tämän vuoden tapahtumiin valmistautuessamme alamme jo tähyillä helluntaita 2025, jolloin Suomessa järjestetään Helluntaiherätyksen maailmankonferenssi. Tapahtuma koskettaa Suomen lisäksi helluntailiikkeitä myös muissa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Pietarin alueella.

Koemme, että jokin lehti on kääntymässä helluntailiikkeen sisällä. Kohtaamme entistä enemmän ulkoista painetta, joka haastaa kristillistä elämäntapaa ja Raamatusta nousevia arvoja. Kuitenkin samaan aikaan kohtaamme Pyhän Hengen uudistavan voiman ja Hengen luoman uuden elämän.

Helluntaikirkon kaikki toimialueet ja vastuuhenkilöt löytyvät osoitteesta helluntaikirkko.fi.

Esko Matikainen / RV-lehti 11.2.2022
Kirjoittaja on Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print