Rukouspyyntö Ukrainan puolesta

Suomen Helluntaikirkkona kehoitamme kaikkia rukoilemaan sodan keskellä olevan Ukrainan kansan puolesta. Rukoilkaamme sotatoimien päättymisen ja rauhan palautumisen puolesta.

Euroopan helluntaiyhteisön (PEF) johtaja Pelle Hörnmark lähetti tänään (to 24.2.) kiireellisen rukousvetoomuksen Euroopan helluntailiikkeille.

”Meidän tulee nyt yhtyä rukoukseen helluntailaisena perheenä Euroopassa ja ympäröidä ukrainalaiset veljet ja sisaremme heidän kohdatessaan näin dramaattisen tilanteen. Yhtälailla muistakaamme rukouksin myös kaikkia läntisen maailman johtajia, heidän tehdessä ratkaisevia päätöksiä. – – Rukoilkaamme kaikkien uhan keskellä olevien seurakuntien puolesta, mukaanlukien Venäjällä olevat veljemme ja sisaremme.

Pelle Hörnmark välitti myös alla olevat viestit pastori Yuriy Kulakevychilta Ukrainasta sekä pastori Marek Kaminskilta Puolasta.

Yuriy Kulakevych, Ukrainan Helluntaikirkon ulkomaanasioiden johtaja:

Hyvä PEF-perhe!

Kuten hyvin tiedätte, Ukraina on tänään aamuviidestä alkaen joutunut Venäjän joukkojen kiihtyvän sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi suurella osalla raja-aluetta. Ilma- ja ohjusiskuja on osunut useisiin Ukrainan ilmavoimien tukikohtiin, armeijan varastoihin, lentokenttiin jne. Siviilejä, mukaanlukien lapsia, on haavoittunut ja kuollut Donetskin, Luganskin ja Harkovon alueilla. Ukrainan armeija on pysäyttänyt ja tuhonnut hyökkääjän kalustoa useimmissa tilanteissa. Sotatilalaki on määrätty koko maahan. Valtava disinformaatiohyökkäys Ukrainaa vastaan on käynnissä verkossa.

Ukrainan Helluntaikirkon johtoryhmä piti kokouksen myöhään eilen illalla. Saamamme tiedon mukaan seurakunnat jatkavat rukousta ja paastoa, ja antavat hengellistä apua sitä tarvitseville. Seurakunnat ja niiden toimitilat ovat valmiina auttamaan maansisäisiä pakolaisia tarjoamalla suojapaikkoja, auttavat paikallisia tarjoten sielunhoitoa ja tukien yhteiskuntaa kaikilla mahdollisilla keinoilla.

Esirukouksella on suuri voima hengellisessä sodankäynnissä, ja sitä arvostetaan suuresti.

• Jatkakaamme rukousta johtajien puolesta valtioissa, seurakunnissa ja perheissä.
  • Tukekaamme Ukrainan seurakuntia olemaan yhteiskunnan valo ja suola. Levitköön Jumalan rauha ja voima jokaisesta saarnastuolista jokaiseen kotiin.
  • Rukoilkaamme loppua hyökkääjän uhkailulle ja aggressiiviselle toiminnalle Ukrainaa ja muita Euroopan maita vastaan.
Viesti Marek Kaminskilta, Puolan Helluntaikirkon piispalta:

”Moni ukrainalainen ylittää Puolan rajan etsien turvapaikkaa. Puolan viranoimaiset päästävät heidät rajan yli, vaikka heillä ei olisi passia. Tämä tarkoittaa, että maahanmuutto-ongelmat kasvavat. Meidän täytyy löytää hätämajoitukset suurelle joukolle ihmisiä Puolassa. Pyydän esirukousta puolestamme, että voisimme huolehtia näistä ihmisistä. Saatamme myös joutua pyytämään teiltä konkreettista apua tarpeen kasvaessa.”