Webinaari Ukrainan kriisistä 3.3.2022

Tänään 3.3.2022 pidettiin erityinen Helluntaikirkon Ukraina-webinaari, johon oli kutsuttu useita helluntaiherätyksen toimijoita kertomaan kriisiavun tilanteesta. Webinaariosallistujia oli lähes 130.

Rauli Lehtonen välitti ajankohtaista tietoa Ukrainasta ja helluntaiseurakuntien tilanteesta siellä. Hän on muun muassa Tukholman Suomalaisen Filadelfian lähetyssaarnaaja.
”Mieluummin rahaa kuin tavaraa”, oli myös Harri Hakolan viesti; hän kertoi Fidan avustustoiminnasta kriisissä ja hätäapukeräyksistä. Saimme suoran yhteyden myös Janne ja Anne Harjukoskeen, jotka ovat parhaillaan Fidan työntekijöinä Ukrainan rajan tuntumassa toimimassa eri yhteistyökumppaneiden rinnalla.
Lisäksi saatiin kuulla Tomi Kuosmaselta seurakuntien yhteistyöstä maahanmuuttoviraston kanssa ja Petri Nurmiselta uutisia venäjänkielisten elämästä. Petri Nurminen kertoi myös, että Venäjän helluntaikirkko on kuuluttanut paasto- ja rukousajan, joka alkoi 27. helmikuuta ja jatkuu maaliskuun loppuun.
Mika Ahonen kertoi Avainmedian tarjoamasta kriisiavusta. ”Muistetaan rukouksin myös suomalaisia”, kehotti Petri Mäkilä; Aikamedia selvitti halukkuutta yhteisen materiaalin tuottamiselle tavoitteena tukea koteja ja perheitä Suomessa Ukrainan kriisistä syntyneiden paineiden keskellä.

Kaikkia helluntaiseurakuntia kutsutaan mukaan yhteiseen rukouspäivään sunnuntaina 13.3.2022.

Helluntaikirkon Hyvä Sanoma -palvelujen johtaja Janne Lahti toteaa webinaarin koonneen yhteen hyvän otoksen siitä laajasta osaamisesta ja vaikutusalasta, mitä helluntailiike pitää sisällään. ”Yhteistyötä tiivistämällä meillä on potentiaalia vielä moninkertaistaa vaikutusalamme niin kotimaassa kuin rajojemme ulkopuolellakin.”

Seurakuntien edustajilta saatiin kiitollista palautetta webinaarista.

Katso webinaari tästä: https://youtu.be/Rmd2Jesbjnk

tai suoraan tästä