Ukraina-kriisin huomioiminen seurakunnissa

Tervehdys!

Herätysliikkeemme seurakunnat ja järjestöt ovat reagoineet laajasti Ukrainan kriisiin. Hengellisen ja aineellisen tuen välittämiseksi on syntynyt jo monipuolista toimintaa. Helluntaikirkkona kokoamme tähän seurakuntien johdolle keskeisiä, seurakunnalle jaettaviksi tarkoitettuja uutisia, tapahtumia ja materiaaleja. Toivomme niiden osaltaan auttavan teitä huomioimaan seurakunnassanne tämän poikkeuksellisen tilanteen.

Fidan kirje seurakunnille

Fidalta on lähetetty sähköpostikirje seurakuntiin perjantaina 4.3.2022. Kirjeessä Fida haastaa seurakuntia vastaamaan ukrainalaisten akuuttiin hätään. Kirjeessä esitellään tapoja, joilla seurakunta voi osallistua Fidan kautta kriisin hoitoon ja avun saamiseen hädässä oleville. Käytettävissänne ovat lipaskeräys, lahjoitusten tiedotusmateriaali, sosiaalisen median kuvaviestit, video ja seurakuntavierailut. Kirjeessä on linkit kaikkeen tarpeelliseen materiaaliin.

Lue sähköpostin viesti selainversiona tästä

Avainmedian rukouslive Ukrainan puolesta tiistaina 8.3.2022 klo 19–20

Rukoilemme yhdessä hätää kärsivän kansan puolesta. Suora yhteys Ukrainan Helluntaikirkon Yuriy Kulakevichiin ja Puolan rajalla auttamistyöhön osallistuvaan Janne Harjukoskeen. Mukana Marko Selkomaa ja Niilo Närhi Avainmedialta, Janne Lahti Suomen Helluntaikirkosta sekä Riku Turunen & Jyrki Palmi Fida Internationalista.

Avainmedia lähettää rukousliven UskoTV:n kautta. Haastamme jokaista jakamaan tämän lähetyksen oman seurakuntansa sosiaalisen median kanavissa. Jos seurakunnassanne on samaan aikaan oma rukousilta, liittykää mukaan lähetykseen.

Lähetyslinkki rukousliveen tästä

Helluntaikirkon webinaari torstaina 10.3.2022 klo 13-14

Kuulemme webinaarissa uusimpia tietoja Ukrainan tilanteesta, omien järjestöjen avustustoimien etenemisestä sekä seurakuntien reagoinnista. Osallistumislinkki lisätään tähän uutiseen viimeistään keskiviikkona 9.3.2022.

Linkki webinaariin lisätään tähän

Yhteinen rukous Ukrainan puolesta jumalanpalveluksessa sunnuntaina 13.3.2022

Ajatus yhteisen rukoussunnuntain järjestämisestä 13.3.2022 nousi esille Ukraina-webinaarissamme. Haastamme jokaista seurakuntaa mukaan. Yhteiseksi elementiksi tuotamme alkuviikosta rukousta pohjustavan videon, joka ilmaisee yhteisen halumme jakaa sitä kuormaa, jota erityisesti Ukrainan kansa tällä hetkellä kantaa. Videon puhe julkaistaan myös tekstimuodossa. Toivomme, että tämä yhteinen tuen ilmaisu esitetään tai luetaan seurakunnalle ennen rukousta. Niin ikään kokoamme tälle sivustolle uusimpia rukousaiheita, joita voitte käyttää rukoushetkessä. On hyvä jakaa rukousaiheita etukäteen usealle henkilölle. Julkaisemme materiaalit tällä sivulla viimeistään perjantaina 11.3.2022. Esitämme myös, että seurakuntanne esirukouksen lisäksi keräisi kolehdin ukrainalaisten auttamiseksi tai haastaisi seurakuntalaisia lahjoittamaan suoraan Fidan julkaiseman keräysmateriaalin avulla.

”Te olette maailman valo”

Jeesus kuvasi meidän tärkeintä tehtäväämme lyhyesti: ”Te olette maailman valo.” Ja hän jatkoi: ”Niin loistakoon teidänkin valonne ihmisten edessä, että he näkisivät hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.” (Matt. 5:14,16.) Meissä asuvaa Kristuksen valoa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan ennen. Suomalainen sotilasasiantuntija kehui Ukrainan armeijan puolustustahtoa toteamalla: ”Henki voittaa materian.” Näin, ja vieläkin varmemmin, on myös Jumalan todellisuudessa. Rohkaistaan seurakuntiamme loistamaan sanoille, teoilla ja rukouksilla Jumalan valtakuntaa kaikkeen maailmaan!

Janne Lahti
Hyvä Sanoma -palvelujen johtaja
Suomen Helluntaikirkko

Artikkelikuva: Avainmedia

Takaisin

Muita artikkeleita