Valtakirjan perehdytyskoulutukset 28.3. -1.4.2022

Helluntaiseurakunnat ja HYRY-yhteisöt voivat hakea työntekijöilleen työntekijän valtakirjaa. Valtakirjan hakijana on aina seurakunnan vanhimmisto. Työntekijän valtakirjan hakemisen edellytyksiin kuuluvia koulutuksia pidetään maalis-huhtikuun vaihteessa 2022.

Valtakirjan saadakseen tulee vähintään käydä yleinen valtakirjan perehdytyskoulutus ja turvakoulutus. (Aiemmin käyty turvakoulutus kelpaa, jos on todistus.) Jokaiseen koulutukseen voi osallistua erikseen. Jokaisen osan hinta on 200 euroa. Koulutukset järjestävät Helluntaikirkko ja IK-opisto.

Yleinen perehdytys (ma-ti 28.-29.3.2022) on edellytyksenä kaikkien valtakirjojen hakemiselle
Vihkikoulutus (ke 30.3.2022) tarvitaan, jos haetaan myös vihkimisoikeutta valtakirjan lisäksi
Turvakoulutus (to-pe 31.3-1.4.2022) on edellytyksenä kaikkien valtakirjojen hakemiselle

Koulutuspaikka:

Helsingin Saalemin aluetyö: Vuosaaren Ankkuripaikka, käyntiosoite: Meri-Rastilan tie 2, Helsinki. >> linkki karttaan
Helpoiten pääset valitsemalla Vuosaaren suuntaan menevän metron ja jäämällä pois Rastilan metro-asemalla. Parkkipaikkoja on teiden varsilla mm. Meri-Rastilan kuja ja lisäksi on parkkipaikka-alue hieman kauempana: Rastila liityntä, Torisilta, 00980 Helsinki

Hinta ja laskutus:

Jokaisen osan hinta on 200 euroa. Lähetämme laskun, kun olet ilmoittautunut.
Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan 10% varausmaksu.
Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu nettilomakkeella oheisesta linkistä viimeistään torstaina 24.3.2022. >> Ilmoittautuminen tästä

Tutustu Helluntaikirkon ja IK-opiston tietosuojaselosteeseen:
>> Helluntaikirkon tietosuojaseloste
>> IK-opiston tietosuojaseloste

KOULUTUSTEN AIKATAULU

MA 28.3. klo 11.00 – 17.00 Yleinen perehdytys, 1. päivä (alkaa lounaalla)
TI 29.3. klo 09.00 – 17.00 Yleinen perehdytys, 2. päivä
KE 30.3. klo 09.00 – 17.00 Vihkikoulutus
TO 31.3. klo 09.00 – 17.00 Turvakoulutus, 1. päivä
PE 1.4. klo 09.00 – 17.00 Turvakoulutus, 2. päivä

KOULUTUSTEN SISÄLLÖT

Yleinen perehdytys:

• Herätysliikkeen historia Suomessa
  • Helluntailiikkeen yhteiset rakenteet
  • Kansainväliset ja ekumeeniset yhteydet
  • Helluntailainen identiteetti
  • Valtakirjan esittely
  • Eettisiin ja opillisiin asiakirjoihin tutustuminen
  • Lainsäädännöllinen kehys
  • Mistä saa tukea?

Vihkikoulutus:

• Avioliitto Raamatun valossa
  • Keskustelu vihkiparin kanssa
  • Vihkitoimitus
  • Lainsäädäntö ja avioliittoon vihkiminen
  • Seurakunnalliset toimitukset

Turvakoulutus:

• lapsi- ja nuorisotyöntekijän valinta
  • salassapitovelvollisuus
  • turvallinen käyttäytyminen
  • mediakasvatus
  • kiusaaminen
  • leirien turvallisuusohjeet
  • erityistukea tarvitsevat lapset ja nuoret

Turvakoulutuksen todistuksen saaminen edellyttää koko kurssin läsnäoloa sekä hyväksytysti suoritettua lopputenttiä.