Yksi päivä muuttaa kaiken

Missä olit torstaina 24. helmikuuta 2022, kun Putinin Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan? Tämä saattaa olla kysymys, jota tulemme kuulemaan tulevina vuosina, sillä vaikka oman sukupolveni aikana maailmalla on alkanut ja päättynyt monia sotilaallisia konflikteja, tämä tuli nyt niin sanotusti suomalaisenkin iholle.

Se johtuu ennen kaikkea siitä, että Venäjän hyökkäys Euroopan unioniin (ja NATOon) pyrkivän maan kimppuun muistutti niin traagisella tavalla meille suomalaisille omasta geopoliittisesta asemastamme Venäjän naapurina. En usko, että on liioittelua sanoa, että Suomen, Euroopan ja käytännössä koko maailman poliittis-sotilaallinen tilanne muuttui hetkessä.

  Herran päivä lähestyy vääjäämättä.

Reilu kaksi vuotta sitten maailman pysäytti näkymätön vihollinen, virus, joka laittoi maailman omalla tavallaan polvilleen, eikä Covid-19 ole vieläkään päästänyt maailmaa kokonaan otteestaan. Joku saattaa muistaa myös vuosituhannen alun dramaattiset vaiheet, kun terroristien kaappaamat lentokoneet törmäsivät Yhdysvalloissa World Trade Center -pilvenpiirtäjiin sekä Pentagoniin. Silloinkin asetelmat koko maailmassa muuttuivat äkisti muuttaen ihmiskunnan suuntaa.

Mitä tämä kertoo meille? Koko maailmaa mullistavia asioita voi tapahtua odottamatta ja äkisti, pysäyttäen ja mullistaen maailmamme sellaisena kuin sen tunnemme. Kukaan ei voi tarkalleen tietää, mitä huomenna tapahtuu. Vuosikymmenten aikana spekulaatiot ja ennustukset tulevista tapahtumista ovat värittäneet kristillisen seurakunnan eskatologisia näkemyksiä. Enemmän ovat kuitenkin arviot tulevista tapahtumista tainneet mennä metsään kuin osua kohdalleen – muistuttaen meitä uskovia siitä, että tulevaisuus on Jumalan kädessä ja meille ei tarkkoja tietoja siitä ole uskottu. Jotain kuitenkin.

Maailman tapahtumat kertovat meille sen, että päivä, Herran päivä, josta Raamattu niin paljon puhuu, lähestyy vääjäämättä. Historia kulkee kohden seuraavaa jumalallista kulminaatiopistettä, jossa maailma tullaan asettamaan, ei niinkään sotavoimien, kulkutautien tai luonnonmullistusten toimesta, vaan Jumalan toimesta, uuteen asentoon, ja niin täyttyy Jumalan suunnitelma vanhurskauden täyttämästä luomakunnasta – uusista taivaista ja uudesta maasta.

Sitä odottaessamme meille on annettu pyhä kutsumus ja tehtävä toimia kaikkien mullistustenkin keskellä Kristuksen todistajina ja taivaallisen valon tuojina maailmassa, jossa synkät pilvet ja myrskyt täyttävät elinympäristömme.

Kristuksen lähettiläinä saamme uhkaavien ja pelottavienkin tapahtumien keskellä nostaa päämme, sillä Jumalan kansan pelastuksen päivä on lähellä. Silloin yksi päivä muuttaa jälleen kerran kaiken – tällä kertaa lopullisesti ja pysyvästi.

Petri Mäkilä

Kirjoittaja on Ristin Voiton päätoimittaja.

Julkaistu RV-lehden pääkirjoituksena maaliskuussa 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print