Rukousvetoomus Suomen helluntaiseurakunnille

Nykyisessä epävarmassa maailman tilanteessa kehotamme kaikkia helluntaiseurakuntia tarttumaan rukouksessa Jumalan sanan kestäviin lupauksiin. Kehotamme vetoamaan kaikkivaltiaaseen Jumalaan, jolla on valta puuttua maailman tapahtumiin. Haluamme turvautua hänen rakkauteensa, että hän armahtaisi kaikkia kärsiviä. 
Ukrainan kansa on joutunut keskelle käsittämättömiä sodan kauhuja. Sen johtajat ovat suuren paineen alla, sen sotilaat kamppailevat voimakasta vihollista vastaan ja sen kansalaiset pakenevat maasta. Kymmenet miljoonat jäävät kuitenkin edelleen sodan keskelle.  

Maamme helluntaiseurakunnissa haluamme asettua hengelliseen kamppailuun vihaa, pimeyttä ja pahuutta vastaan. Liitymme yhteiseen rukoustaisteluun Ukrainan seurakuntien sekä Venäjän Helluntaikirkon kanssa, joka on aloittanut paaston ja rukouksen Ukrainan puolesta. Koko Euroopan helluntailiikkeenä nousemme vastustamaan niitä voimia, jotka kylvävät pelkoa, tuhoa ja kuolemaa. 

Haluamme rukoilla myös Ukrainan naapurimaiden sekä kaikkien niiden maiden puolesta, jotka vastaanottavat pakolaisia Ukrainasta. Rukoilemme erityisesti Puolan, Slovakian, Unkarin, Romanian ja Moldovan sisarseurakuntiemme puolesta, jotka ovat koonneet voimansa auttaakseen pakolaisia. 
Tuemme rukouksin Fidan lähettejä ja muita seurakuntiemme yhteisiä järjestöjä, jotka eri puolilla Eurooppaa auttavat Ukrainasta tulevia pakolaisia ja kanavoivat lähettämäämme apua oikeisiin kohteisiin.  
Esirukoustemme kohteena ovat myös Suomessa asuvat ukrainalaiset, joiden sydän on särkynyt omaisten ja ystävien kärsimyksen vuoksi. Samalla muistamme esirukouksin Suomen venäjänkielistä väestöä, ettei viha ja turhautuminen kohdistuisi heihin. 

Rukoilemme kaikkien niiden puolesta, joita uutiset sodasta, levottomuuksista ja koko maailmaa koskettavasta kriisistä ahdistavat. Erityisesti pyydämme maamme lapsille ja nuorille turvallista elämää ja luottamusta tulevaisuuteen.   
Tuomme yhdessä Jumalan eteen oman maamme ja kansamme. Haluamme pyytää esivallalle viisautta tehdä vastuullisia päätöksiä ja johtaa kansakuntaamme epävarmassa maailmassa.  
Rukoilemme, että seurakunnat saavat Pyhän Hengen voimassa julistaa kaikin tavoin evankeliumia. Rukoilemme, että seurakunnat saavat toimia Jumalan kirkkaana majakkana tulevina päivinä niin, että mahdollisimman moni ihminen voisi löytää pahan keskellä hyvän ja rakastavan Jumalan sekä hänen antamansa elävän toivon 

 Kehotamme kaikkia helluntaiseurakuntia liittymään yhteiseen rukoukseen kuningas Daavidin sanoin: 
”Minä nostan silmäni vuoria kohti – mistä minulle tulee apu? Apu minulle tulee Herralta, taivaan ja maan Luojalta. Hän ei salli sinun jalkasi horjua, sinun varjelijasi ei torku.”  (Ps. 121) 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print