Rukousvetoomus Suomen helluntaiseurakunnille

11.3.2022

Rukousvetoomus on tarkoitettu esitettäväksi kaikissa Suomen helluntaiseurakunnissa ensimmäisen kerran sunnuntaina 13.3.2022 ja sen jälkeen uusintoina sen mukaan kuin se seurakunnissa koetaan tarpeellisena ja käyttökelpoisena välineenä. Rukousvetoomuksen tavoite on rohkaista erityisesti yhteiseen rukoukseen ja avata sen laaja-alaista merkitystä. Kysymys on Ukrainan kriisistä, jonka vaikutukset tulevat lähelle jokaista kristittyä Euroopassa ja jonka heijastusvaikutukset koskettavat koko maailmaa.

Vetoomustekstin voi lukea rukousillassa tai jumalanpalveluksessa paperilta tai suoraan koneelta. Lukijoita voi olla useampia. Tekstin voi julkaista myös seurakunnan lehdessä tai kotisivulla. Vetoomuksen voin näyttää seurakunnalle myös videona. Video tulee myös tekstitettynä suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja ukrainaksi. Vetoomusteksti on myös julkaistu PowerPoint-esityksenä (pp), jossa teksti on jaettu useampaan diaan. Tämä esitystapaa voi käyttää rukousaihelistana, jolloin jokaisen dian kohdalla pysähdytään erikseen rukoilemaan siinä esille nousevien aiheiden puolesta.

Video, ilman tekstitystä

Video, suomenkielinen tekstitys

Vetoomuksen teksti (pdf-tiedosto)

Vetoomuksen teksti (Word-tiedosto)

Vetoomuskuva ilman päivämäärää (jpg-tiedosto, 16:9)

Vetoomuskuva ilmanpäivämäärää (png-tiedosto, 16:9)

Vetoomuskuva päivämäärällä (jpg-tiedosto, 16:9)

Vetoomuskuva päivämäärällä (png-tiedosto, 16:9)

Vetoomuskuva päivämäärällä sosiaaliseen mediaan (png-tiedosto)

Lisäksi Fidan kautta ohjattavasta tuesta ja materiaaleista (srk-info 4.3.):

Fidalta on lähetetty sähköpostikirje seurakuntiin perjantaina 4.3.2022. Kirjeessä Fida haastaa seurakuntia vastaamaan ukrainalaisten akuuttiin hätään. Kirjeessä esitellään tapoja, joilla seurakunta voi osallistua Fidan kautta kriisin hoitoon ja avun saamiseen hädässä oleville. Käytettävissänne ovat lipaskeräys, lahjoitusten tiedotusmateriaali, sosiaalisen median kuvaviestit, video ja seurakuntavierailut. Kirjeessä on linkit kaikkeen tarpeelliseen materiaaliin.

Lue sähköpostin viesti selainversiona tästä

Takaisin

Muita artikkeleita