Lisäaikaa EU:n ruoka-avun hankkeeseen ilmoittautumiselle

EU:n elintarvikeapu uudistuu tänä vuonna siten, että ruokatarvikkeiden sijasta jaetaan maksukortteja. Maksukorteilla avuntarvitsijat voivat ostaa elintarvikkeita suoraan kaupasta. Maksukorttien lisäksi on tarjolla oltava henkistä hyvinvointia, elämänhallinnan taitoja ja yhteisöllisyyttä vahvistavia oheistoimintoja. Oheistoiminnaksi sopii esimerkiksi hartaushetki, keskustelupiiri tai muu kerhotoiminta.

Uudistettu elintarvikejaon malli mahdollistaa seurakunnan diakoniatyön aloittamisen tai vahvistamisen kohtuullisen helpolla tavalla. Uskomme, että seurakuntien kannattaa lähteä laajasti mukaan tähän hankkeeseen. Rakennamme toiminnan toteuttamiseksi valmiita malleja, joita soveltaen myös oheistoiminnat onnistuvat kaikilta.

Voidaksemme valmistella hakemusta ja lähettää lisätietoa toivomme, että ilmoitatte sähköisen lomakkeen kautta seurakuntanne kiinnostuksen hankkeeseen osallistumisesta. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu maaliskuun loppuun saakka.

Linkki vastauslomakkeeseen: https://forms.office.com/r/CKnYev1jbD.

Ilmoittautuminen ei tässä vaiheessa ole sitova.

Muita artikkeleita