Tiedote 23.3.2022

Ukraina-teemalehden suurjako

Hyvä Sanoma Plus tulee painosta ensi maanantaina. Ukrainan kriisi on kaikkien mielissä ja puheissa. Ajoitus tällaisen lehden jakamiselle on täydellinen. Tilaa lehteä seurakuntalaisten jaettavaksi tai antakaa lehti postijakelun jaettavasi. Lehdessä on muun muassa seuraavia juttuja:
– Ukrainalaisperhe heräsi pommituksiin ja päätti suunnata pakomatkansa Suomeen.
– Irene koki uuden elämän ihmeen viikko sodan syttymisen jälkeen.
– Pohjois-Ukrainassa asuva perhe päätti jäädä auttamaan muita kärsiviä ja olla kärsivien rinnalla.
– Miten käsitellä pelkoa lasten kanssa?
– Raamatusta valoa ja toivoa

Lehden esittely- ja tilauskirje tässä.

Helluntaikirkon torstaiwebinaari 24.3.2022 klo 13.00–14.00

Webinaarissa luodaan ajankohtainen katsaus Ukrainan kriisiin ja pakolaisten auttamiseen Suomessa. Mukana on myös muita ajankohtaisia kuulumisia ja aiheita.
Webinaarilinkki tässä: https://us06web.zoom.us/j/82633926807?pwd=Ri8ydTBGNkE0WDBqMDhwSmJXNlBPdz09

Webinaari Ukrainan pakolaisten auttamisesta su 27.3.2022 klo 19.00–20.00

Webinaari luo katsauksen Suomen maahanmuuttajatilanteeseen sekä antaa tietoa viranomaisten ja yhteiskunnan järjestämistä palveluista maahantulijoille sekä seurakunnan avun synkronoimisesta näihin palveluihin. Webinaarissa käsitellään, mitkä ovat maahanmuuttajien keskeisiä tarpeita sekä miten kanavoida ihmisten auttamishalua tehokkaasti. Webinaari antaa myös tietoa venäjänkielisten huomioimisesta Suomessa sekä Kotodia-hankkeen koulutuksista ja materiaaleista. Webinaari on avoin kaikille seurakuntien pastoreille, diakoneille sekä maahanmuuttajien auttamisesta vastaaville.

Lisätietoa ja linkki webinaariin täältä

Helluntaiherätyksen vankilatyön valtakunnallinen webinaari ma 28.3.2022 kello 18.00–19.30

Webinaari on erityisen tärkeä ja ajankohtainen vankilaläheteille sekä vankilatyössä mukana oleville seurakunnille. Toivomme, että välitätte tietoa tästä webinaarista kaikille, joita tämä koskettaa. Webinaarin järjestää Helluntaiseurakuntien vankilatyötoimikunta ja vieraana on vankilapastori Juha Haapaniemi Vaasan vankilasta.

Webinaarin ohjelma:
18.00 Webinaari alkaa.
18.00 Tervetuloa, esittelyt ja johdanto, Janne Lahti, Hyvä Sanoma -palvelut, Helluntaikirkko
18.10 Alkusanat ja rukous, Jani Alanko Vantaan Kotikirkosta.
18.15 Tietoa vankiloiden avautumisesta koronan jälkeen sekä vankiloiden hengellisen toiminnan uudelleen järjestäytymisestä ja sen vaikutukset vankilalähettien vierailuihin, Vaasan vankilapastori Juha Haapaniemi
18.40 Kysymyksiä
18.50 Kirkot vankiloissa -sivusto, Janne Lahti
19.00 Koulutusinfo, Vesa Rautasaari, Kan ry