Webinaarikoosteet ja tallenteet: torstai 24.3. ja vankilatyö 28.3.

Helluntaikirkon torstaiwebinaari 24.3.2022

Lapsi- ja nuorisotyö

Katja Castillo, lapsityön valiokunnan puheenjohtaja, esitteli (3:10) lapsi- ja perhemyönteinen seurakunta -hanketta sekä valmiita materiaaleja lapsityön käynnistämiseen ja leiritoimintaan. Valiokunnan jäsenet ovat seurakuntien käytettävissä lapsityön kehittämisessä yms.: linkki IK-opiston nuorisotoimintojen sivulle.

Tulossa on maahanmuuttajalasten, -perheiden ja -nuorten kohtaamiseen valmentava koulutuswebinaari ”Eväitä monikulttuuriseen lapsityöhön selkokielellä” torstaina 7.4.2022 klo 18.00–19.30. Pyydä osallistumislinkki sähköpostitse osoitteesta: lea.raittila@sataedu.fi.

Timo Raassina kävi läpi (15:45) syksyllä 2021 tehdyn nuorisotyön kartoituksen tuloksia. Nuorisotyöntekijöiden seminaari pidetään 24.–26.5. IK-opistolla teemalla Missionaalinen nuorisotyö. Lisätiedot ja ilmoittautumiset IK-opiston sivulla tästä linkistä. Toivotaan runsasta osallistujajoukkoa innostumaan yhdessä.

Raino Ojala ja Eero Haarala kertoivat (22:22) Base-toiminnasta, jolla halutaan tukea uskoaan tunnustavia nuoria kouluissa, seurakunnan nuorisotyötä ja opetuslapseuttamista. Lue lisää Basesta tästä linkistä.

Valloittava seurakunta -strategiassa on kysymyssarja seurakuntien lapsi- ja nuorisotyön suunnittelussa ja kehittämisessä hyödynnettäväksi, ks. sivu 16 ”Tuemme lasten ja nuorten osallisuutta sekä perheiden kasvatustehtävää”. Julkaisu Valloittava seurakunta – Suomen helluntaiseurakunnat 2035 löytyy täältä.

Seniorit

Tapio Sopanen kertoi (35:20) seniorityöstä. Eläköityneille helluntaiherätyksen työntekijöille järjestetään Senioripäivät 9.–11.8.2022 IK-opistolla, lisätietoja lähetetään seurakunnille sähköpostitse. Pääsiäisen aikaan seurakunnissa on perinteisesti kerätty rahalahja seniorityön hyväksi.

Ukrainan kriisi ja pakolaisten auttaminen Suomessa

Petri Mäkilä esitteli (40:40) Hyvä Sanoma Plus -erikoisnumeroa ”Toivon tarinoita Ukrainasta”, joka ilmestyy huhtikuun alussa. Lisätietoja lehdestä ja tilauksesta löytyy tästä linkistä.

Marko Selkomaa kertoi (48:03) Ukrainaan menneestä avusta Ukrainan Helluntaikirkon kautta. Avainmedialta ilmestyy ukrainankielisiä ja venäjänkielisiä Uusia Testamentteja sekä lasten Raamattuja. Lisätietoja ja tilaukset: heikki.jantti@avainmedia.org.

Juha Lehto, Helluntaikirkon monikulttuurisuusasiantuntija, kertoi (51:08) Ukrainan pakolaisten auttamista tukevasta webinaarikoulutuksesta 27.3.2022. (Kooste tulossa näille sivuille.)

Valtakirjatäydennyskoulutus

Valtakirjatäydennyskoulutus (55:32) on Syyspäiviä edeltävänä keskiviikkona, 5. lokakuuta 2022 niille, joiden valtakirjakortin viimeinen voimassaolopäivä on 31.12.2022. Lisätietoja saa Helluntaikirkon toimistosta.

Voit katsoa torstain 24.3.2022 webinaaritallenteen tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=kFTU-5h3xO4

Helluntaiherätyksen vankilatyön valtakunnallinen webinaari ma 28.3.2022

Webinaarin juontajana toimi Janne Lahti Helluntaikirkon Hyvä Sanoma -palveluista. Jani Alanko Vantaan Kotikirkosta lausui (2:30) alkusanat ja johti rukoukseen. Vaasan vankilapastori Juha Haapaniemi (9:00) kertoi vankiloiden avautumisesta koronan jälkeen, vankiloiden hengellisen toiminnan uudelleen järjestäytymisestä ja sen vaikutuksista vankilalähettien vierailuihin.

Infoa kuultiin Kirkot vankiloissa -sivustosta (46:20, Janne Lahti), koulutuksista (49:15, Vesa Rautasaari, Kan ry), Vankilalähetyspäivästä Riihimäellä 28.5.2022 (1:00:45, Tino Grönfors, Elämä ja Valo ry) ja Kan ry:n tarjonnasta vankien kuntoutuksessa (1:07:15, Vesa Rautasaari, Risto Huttunen).

Vankilalähetyspäivän 28.5. ohjelma ja lisätietoja on tällä tapahtumasivulla.

Voit katsoa 28.3.2022 webinaaritallenteen tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=utKL5ZCIIcM

Muita artikkeleita