Tiedote 9.5.2022

Senioripäiviltä vuonna 2018

| Aktiot | Valtakirjat | EU-elintarvikejako | Seniorit |

Tervehdys
Olemme jälleen koonneet muutamia ajankohtaisia asioita seurakunnan johdon huomioitavaksi. Tässä muodossa näitä on toivottavasti helppo myös jakaa sisäisesti eteenpäin.
Siunattua viikkoa toivottaen, Janne

Tietoa kotimaan aktioista sekä tukea niiden toteuttamiseen

Haluamme nostaa ja muistuttaa aktiotyön merkityksestä kotimaan tavoittavan työn muotona sekä tukea seurakuntia niiden toteuttamisessa. Pyydämme seurakunnan pastoria tai aktiotyöstä vastaavaa osallistumaan lyhyeen kotimaan aktioiden kyselyyn. Tarkoitus on kerätä tietoa aktioista sekä tiedottamalla saada tarvittaessa myös apuja aktioita järjestävälle seurakunnalle. Keräämämme tiedot välitetään kotimaan aktiotyön koordinaattorillemme sekä kootaan Fidan ylläpitämälle aktiot.fi-sivustolle. Aktio.fi-sivuilta löytyy myös tärkeää tietoa ulkomaan aktioista. Kannattaa siis tutustua sivuihin.

Linkki kyselyyn: https://forms.office.com/r/g0z4g1Cbst

Linkki aktiosivuille: www.aktiot.fi

Kolmensadan työntekijän valtakirjat on uusittava

Työntekijöiden valtakirjat ovat olleet käytössä kohta viisi vuotta. Ensimmäisenä käyttöön myönnetyt valtakirjat vuonna 2016 vanhenevat vuoden 2022 lopussa. Toisin sanoen noin 300 valtakirjan voimassaolo päättyy, ellei valtakirjaa uusita. Valtakirjan vanheneminen merkitsee myös vihkimisoikeuden päättymistä.

Lue lisää valtakirjojen uusimisesta täältä.

EU-elintarvikejaolle uusi malli – Jo yli sata helluntaiseurakuntaa ilmoittautunut 

EU-ruokajakelun muuttuminen fyysisestä ruuasta maksukorttien muotoon on innostanut kymmeniä uusia seurakuntia mukaan. Useissa seurakunnissa tilat eivät ole mahdollistaneet ruokalähetysten vastaanottoa aiemmin, vaikka halua työhön olisi ollut. Käytännössä EU-ruoka on jaettu kaksi kertaa vuodessa, ja siksi tavaran määrä on ollut kerrallaan useita lavallisia.  Uudessa toimintamallissa siirretään huomio ruuasta avuntarvitsijaan.

Lue koko ajankohtaistiedotteemme tästä

Kuva vuoden 2019 senioripäiviltä

Yhteinen hankkeemme: Seniorityöntekijöiden virkistyspäivät 9.–11.8.2022

Herätysliikkeemme eläkkeellä olevat seniorityöntekijät odottavat innoissaan elokuussa järjestettäviä päiviään. Kahden vuoden tauko päivien pitämisessä on niin sanotusti syönyt miestä (ja naista). Päivien merkitystä on ulkopuolisen ehkä vaikea täydellisti ymmärtää, mutta joka tapauksessa kokoontuminen on aina liikuttava kokemus. Kutsukirjeet on juuri lähetetty yli 300 seniorityöntekijälle. Päiville odotetaan jopa 200:aa osallistujaa, senioreita puolisoineen.

Tärkeä osa senioreiden huomioimista on tarvittavien varojen kerääminen. Olemme tähän asti selvinneet päivien kustannuksista keräämällä seurakunnista vapaaehtoisen lahjan. Tästä on lähetetty seurakuntiin huhtikuussa sähköpostikirje, johon ovat jo monet reagoineet. Viime viikolla saimme valmiiksi myös erillisen tilisiirtokirjeen, jossa on vielä tarkemmin tästä lahjan keräämisestä. Tähän kirjeeseen kannattaa tutustua, vaikka olisitte jo seurakuntanne lahjan lähettäneet.

Artikkelin kansikuva vuoden 2018 seniorityöntekijöiden virkistyspäiviltä.

Tutustu muihin tämän sivun uutisiin ja tiedotteisiin. Julkaisemme tällä sivustolla seurakunnan johdolle tarkoitettuja ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita. Näiltä sivuilta löytyvät myös linkit torstai-webinaarien videotallenteisiin.

Muita artikkeleita