EU-elintarvikejaolle uusi toimintamalli 

Jo yli sata helluntaiseurakuntaa ilmoittautunut 

EU-ruokajakelun muuttuminen fyysisestä ruuasta maksukorttien muotoon on innostanut kymmeniä uusia seurakuntia jakeluun mukaan. Useissa seurakunnissa tilat eivät ole mahdollistaneet ruokalähetysten vastaanottoa aiemmin, vaikka halua työhön olisi ollut. Käytännössä EU-ruoka on jaettu kaksi kertaa vuodessa, ja siksi tavaran määrä on ollut kerrallaan useita lavallisia.  

Tukea myös yksinäisyyden ja talouden hallinnan ongelmiin 

Uudessa toimintamallissa siirretään huomio ruuasta avuntarvitsijaan. Tavoitteena on pystyä antamaan apua ja tukea ruokakorttien lisäksi esimerkiksi yksinäisyyden ja talouden hallinnan ongelmiin. Tiedämme, että se ei ole helppoa ja vaatii uutta ajattelua seurakunnissa, mutta uskomme, että suunta on hyvä.  

Hanke on otettu hyvin vastaan 

Uusi hanke on valmistelussa, ja mukaan on ilmoittautunut jo yli sata helluntaiseurakuntaa. Uusi jakotapa helpottaa itse ruuan jakelua seurakunnissa ja antaa myös avunsaajalle vapautta valita itselle tarpeellisia ruokatarvikkeita paikallisista kaupoista. Käytännössä apu on siis rajattujen ominaisuuksien maksukorttien jakamista apua tarvitseville.  

Aikataulu on tarkentunut 

Kevään aikana on ratkottu hankkeen toteutukseen liittyviä haasteita. Hankkeen aloittamista on siirretty ja sen käynnistyminen tapahtunee vuoden 2023 alussa. Uuden hankkeen valmisteluun on seurakunnissa aikaa koko syksy. Helluntaikirkon Hyvä Sanoma -palvelut kertoo hankkeeseen ilmoittautuneille seurakunnille lisää hankkeen etenemisestä ja aikataulusta. Käynnistymisajankohdan siirtymisen vuoksi hankkeeseen voi ilmoittautua myös uusia seurakuntia.

Linkki Ylen uutiseen EU-ruoka-avusta, 19.4.2022: https://yle.fi/uutiset/3-12404656

Lisätietoja:
Mika Korkatti, hankekoordinaattori, 
Helluntaikirkon Hyvä Sanoma -palvelut, 
puh. 040 588 9900, mika.korkatti(at)helluntaikirkko.fi

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print