Rakasta lähimmäistäsi – Juhannuskonferenssi 23.–26.6.2022

Tänä vuonna järjestetään taas perinteisesti paikan päällä vuosittainen helluntaiherätyksen juhannuskonferenssi. Myös Helluntaikirkko osallistuu konferenssiin: nähdään Missioteltan osastollamme, Konffa-areenalla ja Juhlateltan Missioilloissa! Linkki ohjelmaamme on tässä.

Juhannuskonferenssin koko ohjelman ja tiedotteet löydät nettisivulta >> Juhannuskonferenssi 2022. Konferenssi-isännän, Marko Halttusen tervehdys:

KONFERENSSIKENTÄLLÄ KOHDATAAN

Tänä juhannuksena haluamme kutsua konferenssivieraat juhlille Isoon Kirjaan!

Viimeiset kaksi vuotta ovat koronapandemian vuoksi olleet hyvin poikkeuksellista aikaa myös ja erityisesti tapahtuma-alalla. Perinteinen Juhannuskonferenssi on niin ikään joutunut olemaan katkolla jo kaksi kesää. Onneksi Nettikonffat 2020 ja 2021 ovat upeasti kannatelleet tapahtuman traditiota. Vielä kerran lämmin kiitos tuhansille nettikatselijoillemme!

Vaikka korona ei ole vielä hävinnyt, yhteiskunnassa on jo purettu rajoituksia myös kokoontumisten osalta. Tässä mielessä näyttää varsin valoisalta, että isompia kesätapahtumiakin voidaan jo järjestää – toki terveysturvallisuudesta edelleen huolehtien. Näin ollen myös Juhannuskonferenssi on tarkoitus pitää jälleen ”paikan päällä”, mutta luonnollisesti myös netin kautta on mahdollista seurata ohjelmaa.

Lähimmäisenrakkaus kutsuu

Konferenssitoimikunta on valinnut tapahtuman teemaksi Raamatun keskeisen käskyn: ”Rakasta lähimmäistäsi”. Käsky on aina ajankohtainen, mutta sen sanoma varmasti korostuu entisestään maailmassa, jossa vihan voimat vellovat. Tänään ajatuksemme ja rukouksemme ovat erityisesti ukrainalaisten luona, jotka kärsivät järkyttävästä sodasta. Konferenssissa haluamme huomioida myös keskuudessamme olevia ukrainalaispakolaisia sekä muita ulkomaalaisia.

Konferenssiteema liittyy myös syksyllä pidettävään valtakunnalliseen, kristittyjen yhteiseen missiokampanjaan ”Se löytyi”. Kampanjan tavoitteena on kertoa suomalaisille evankeliumin tuomasta toivosta monin tavoin – niin muutoskertomuksista koostuvalla missiokirjasella kuin sähköisten medioiden ja erilaisten missiotapahtumien myötä. Haluamme varustaa uskovia ”missionaaliseen” elämään – olemaan Kristuksen lähettiläinä ja osoittamaan aitoa lähimmäisenrakkautta.

Monipuolinen ohjelmalautanen

Konferenssin ohjelma on monipuolinen ja ravinteikas kokonaisuus, joka rakentuu pääosin Juhlateltan ja Teemateltan tarjonnasta. Tapahtuma alkaa tällä kertaa torstaina klo 11 avajaisjumalanpalveluksella ja päättyy sunnuntain ehtoollisjumalanpalvelukseen. Juhlateltan ohjelmaa raamittavat myös missioteemaan liittyvät Raamattutunnit klo 14 ja Missioillat klo 19. Lisämaustetta tuovat torstaina maahanmuuttajien toteuttama teematilaisuus ”Rakasta muukalaista”, perjantai-iltapäivän suuri musiikkitapahtuma “Tampester United” sekä Iso Kirja -opiston ”retrohenkinen” 70-vuotisjuhla juhannuspäivänä.

Teemateltassa ääneen pääsevät puolestaan lasten ja varhaisnuorten tilaisuudet, englanninkieliset kansainväliset tilaisuudet sekä nuorten aikuisten teemafoorumit muun muassa sellaisista aiheista kuin ”Globaalit ammattilaiset”.

Uutena ohjelmatelttana on ns. Konffa-Areena, joka sijoittuu Missioteltan viereen. Se yhdistää entisen Visioteltan ja Gospelrekan ohjelmaa ja toimii samalla nettikonffasta tuttuna Konffastudiona, joka palvelee niin live-yleisöä kuin myös UskoTV:n katsojia ja Radio Gospelin kuuntelijoita.

Juhannusillan perinteinen kirkkokonsertti pidetään jälleen Keuruun kirkossa lauantaina klo 22:00. Konsertissa esiintyy tenori Pentti Hietanen Lasse Heikkilän orkesterin säestämänä.

Seuraile ohjelmatietoja ja muita tärkeitä tiedotteita, miten voit varautua saapumaan juhlille. Leirintäalueellekin kannattaa tulla jo edellisenä päivänä, jotta ehtii mukaan torstain avajaisiin. Myös konferenssitalkoot tarjoavat jälleen hienon mahdollisuuden kokea konferenssia ikäänkuin “sisältäpäin”. Lämpimästi tervetuloa!

25.5.2022
Marko Halttunen

(Sivua päivitetty 21.6.2022)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print