Usko on luottamista

Koulupastorit kokoontuivat hiljattain Keuruulla Isossa Kirjassa miettimään luottamusta Jumalaan ja sen tuomaa rohkeutta olla oma itsensä. Luottamus Jumalaan saa aivan uuden ulottuvuuden, kun ymmärtää, miten paljon Jumala luottaa meihin. Hän on antanut Pyhän Henkensä kautta tilaisuuden oivaltaa, miten toimia ja vastata tämän ajan ihmisten tarpeisiin.

Kerroin koulupastoreille elämästäni ja siitä, miten monesti olen saanut ihmeellisesti oikeat sanat oikeaan aikaan oikeille henkilöille. Koulutunnilla tulee valittua juuri oikea oppilas – kuten se, joka ujona ja hiljaisena kaipaa kuulla, miten jokainen on arvokas ja ainutlaatuinen, tai luokan kovis, jonka suurin tarve on vain saada osakseen huomiota ja sen kautta välittämistä.

  Tehtävämme kristittyinä ei ole vain ”kertasuolaus”.

Luottamus Pyhään Henkeen on avain myös aitoon ja persoonalliseen tapaan elää ja vaikuttaa ihmisenä. Sanotaan, että jonkun täytyy palaa, jotta muut voivat syttyä. Jokainen kohtaaminen on ainutlaatuinen ja voi toimia avaintekijänä tulevaisuuden hyvään ja hedelmälliseen yhteistyöhön.

Koulut, opettajat ja oppilaat vanhempineen arvostavat ja kunnioittavat ihmisiä, jotka uskaltavat elää vakaumuksensa todeksi ja joiden elämästä näkee ja aistii aidon arjen kristillisyyden. Meidän tehtävämme kristittyinä ei ole vain ”kertasuolaus”. Tehtävämme on luoda jatkuvuutta, jonka kautta voimme rakentavasti toimia yhteiskunnassamme Jumalan kunniaksi ja ihmisten parhaaksi.

Vesa-Matti Loirin mottoa kysyttiin kirjailija Jari Tervolta, joka kiteytti: ”Veskun elämän suuri periaate oli, että ellei anna kaikkeaan, ei anna mitään.” Pekka Simojoki sanoo laulussaan saman: ”Anna kaikki tai ei mitään, se on hintana elämän. Anna peliin koko pieni sydän, saat itse paljon enemmän! Anna kaikki tai ei mitään, älä taakse jää katsomaan silloin, kun on tullut aika nousta Jeesusta seuraamaan.”

On syytä olla kiitollinen siitä äärettömän arvokkaasta työstä, mitä koulutyöntekijät tekevät yhdessä ja opettajien kanssa. On ainutlaatuista, että olemme vuosikymmeniä saaneet olla herätysliikkeenä näin mittavassa määrin osa koulujen arkea. Se kertoo hyvin tehdystä työstä ja on luottamuksen osoitus koko liikettämme kohtaan.

Muistetaan siis nämä Archibald Brownin lauseet: Evankeliumi on tosiasia: kerro se yksinkertaisesti. Evankeliumi on iloinen tosiasia: kerro se iloisesti. Evankeliumi on meille uskottu tosiasia: kerro se siis uskollisesti. Evankeliumi on rajattoman hetken tosiasia: kerro se siis vilpittömästi.

Evankeliumi on äärettömän rakkauden tosiasia: kerro se siis herkästi. Evankeliumi on vaikeasti ymmärrettävä tosiasia monille: kerro se siis kuvauksin. Evankeliumi on tosiasia persoonasta: saarnaa siis Kristusta.

Markku Tuppurainen

Kirjoittaja on Seinäjoen helluntaiseurakunnan johtava pastori.

Julkaistu RV-lehdessä 29.8.2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print