George Verwer on poissa – Operaatio Mobilisaation perustajan antaumuksellisuus tarttui kaikkialla, missä hän vaikutti

YouTubessa julkaistiin 9. huhtikuuta Operaatio Mobilisaation (OM) perustaja George Verwerin, 84, viimeinen videoblogi. Viisi päivää myöhemmin tunnustettu lähetysvaikuttaja kuoli kotonaan Lontoon lähellä.

OM sai alkunsa, kun parikymppinen Verwer lähti 1957 kahden opiskelukaverinsa kanssa vanhalla pakettiautolla jakamaan kristillistä kirjallisuutta ensin Meksikoon, sitten Eurooppaan ja ympäri maailmaa. 1960-luvulla käynnistyi OM:n laivatyö Verwerin näyn mukaan. Vapaaehtoisten opetuslapseuttamiseen sekä kirjallisuus- ja avustustyöhön keskittyneen laivatyön kautta kymmenet miljoonat ovat kuulleet evankeliumin.

Yhdysvalloissa syntyneen Verwerin syvä omistautuneisuus lähetystyölle ilmeni kaikessa. Hänen tavaramerkkinään oli takki, jota koristi maailmankartta. Annettuaan elämänsä Jeesukselle 1955 Billy Grahamin kokouksessa New Yorkissa Verwer otti tavoitteekseen evankelioida koko maailman.

– Georgen sydän paloi Jeesukselle, Jumalan sanalle ja ihmisille, jotka eivät tunne Jeesusta. Hän oli todellinen Jumalan mies, joka muutti modernin lähetystyön suunnan, muistelee OM:n kansainvälinen johtaja Lawrence Tong.

Elämänsä viimeiset 20 vuotta Verwer veti tarmokkaasti erityisprojekteja, kirjoitti kirjoja ja rohkaisi ihmisiä täyttämään lähetyskäskyä omalla paikallaan.

Verwerin laaja vaikutus eri puolilla maailmaa käy ilmi sekä hänen kuolemaansa seuranneista kansainvälisistä uutisista että hänen viimeisen bloginsa yhteyteen tulleista noin kahdestasadasta kommentista. Viesteistä valtaosassa kerrotaan, miten George Verwerin tapaaminen on rohkaissut ihmisiä mukaan Jumalan työhön – kenet amerikkalaisopiskelijoiden pariin, kenet kirjallisuustyöhön tai vaikkapa lähetystyöhön Pohjois-Afrikkaan tai Turkkiin.

George Verwer paloi lähetyskäskylle loppuun asti. Hän rohkaisi ihmisiä sähköpostitse ja piti blogia sairautensakin keskellä. Vielä viimeisessä blogissaankin hän vetosi jatkamaan työn tukemista muun muassa Intiassa, josta tuli hiljattain maailman väekkäin valtio.

Perinnökseen nuoremmille Verwer jätti jäähyväisblogissaan neljä asiaa: Jumalan rakkauden vallankumouksen, ajatuksen ”messiologiasta” – siitä, että Jumala toimii uskovien sotkuista huolimatta – sekä palon tavoittaa ihmisiä Jeesukselle ja pysyä kestävinä.

Kirjoittaja Ruut Ahonen, OM / Julkaistu 28.4.2023 RV-lehdessä nro 17 /2023

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print