Evankeliumi kaikille kansoille Suomessa

4.9.2023 | Viime vuosikymmenet Suomi on elänyt valtavien muutosten keskellä. Yksi iso muutos on ollut se, että ihmiset liikkuvat enemmän maasta ja maanosasta toiseen. Merkittävimpiä syitä muuttamiseen ovat pakolaisuus, työ, perhe ja opiskelu. Migrin tilastojen mukaan vuonna 2022 Suomesta oleskelulupaa hakevat tulivat 152 eri maasta.

Perheemme asuu Itä-Helsingissä Kontulassa. Täällä ollaan jo tilanteessa, jossa yli puolet peruskoulujen oppilaista on maahanmuuttajataustaisia. Olipa lehdessä hiljattain juttu lähikoulumme ekaluokasta, jossa oppilaista vain yksi oli äidinkielenään suomea puhuva. Tilastot paukkuvat Kontulassa varmasti jatkossakin. Seuraavien 20 vuoden aikana on todennäköistä, että yli puolet asukkaista on maahanmuuttajataustaisia ja islamista tulee suurempi uskonto kuin kristinusko.

  Kansakuntien liikkumiset avaavat aivan uusia mahdollisuuksia.

Kun lähetystyöntekijöitä on lähetetty vuosisatojen kuluessa maailman ääriin, ei ole mietitty, onko jokin alue sopiva seurakunnan perustamiselle. Lähetyskäsky on velvoittanut viemään evankeliumin kaikkialle. Ja missä ihmisiä on tullut uskoon, sinne on perustettu uskoon tulleista seurakunta. Evankeliumi on kuulunut kaikille ihmisille.

Nyt elämme kansakuntien sekoittumisen aikaa. Se on asettanut meidän herätysliikkeemme aivan uuden tilanteen eteen. Lähetyskentät ovat tulleet keskellemme. Mutta se ei saa olla vain fraasi, jota hoemme. Tilanne vaatii pikaisesti aivan uutta ajattelua ja toimintaa.

Minut siunattiin 25 vuotta sitten lähtemään lähetystyöhön Nepaliin. Muistan että jossakin lähtöjuhlassa luettiin Raamatusta kohta ”Lähetä leipäsi vetten yli, niin saat sen ainakaan takaisin”. Tulkitsin sen silloin tarkoittavan minua ja perhettäni, että seurakunta toivoo vielä saavansa meidät takaisin.

Nykyään seurakunnassamme Kontulassa on mukana yli 20 uskovaa nepalia. Kun katson heidän intoaan olla mukana Jumalan valtakunnan työssä, ymmärrän, miten moninkertaisesti olemme saaneet siunauksia takaisin vetten yli. Nyt haluamme yhdessä heidän kanssaan saavuttaa ne tuhannet nepalilaiset, jotka asuvat Suomessa.

Kansakuntien liikkumiset avaavat aivan uusia mahdollisuuksia evankeliumille. Olemme seurakuntana juuri aloittamassa täysin saavuttamattoman monikymmenmiljoonaisen kansan tavoittamisen yhdessä Avainmedian kanssa. Tarvittiin perhe, joka tuli hakemaan turvapaikkaa Suomesta. Tarvittiin seurakunta, joka johdatti perheen uskoon. Tarvittiin näky tämän perheen kansanryhmän saavuttamisesta.

Nyt on seurakunnan aika ottaa poliittiset ja median värjäämät silmälasit pois, laittaa päähän Pyhän Hengen lasit ja katsoa Suomea Jumalan silmin.

Tomi Kuosmanen

Kirjoittaja on Kontulan Metrokappelin johtava pastori.

Julkaistu RV-lehden nro 36 pääkirjoituksena 8.9.2023

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print