Esittelyssä Hyvällä sydämellä -hankekoordinaattorit

Helluntaikirkon Hyvällä sydämellä -hanke käynnistyi elokuussa 2023. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston ESR+-rahoittama, ja siinä on mukana yli sata helluntaiseurakuntaa. Hankkeen kautta kohdataan ja autetaan kymmeniätuhansia vähävaraisia työttömiä sekä jaetaan heille 40 euron arvoisia maksukortteja yli 50 000 kappaletta. Hankkeen saamalla rahoituksella on Helluntaikirkko palkannut hankkeeseen koordinaattoreiksi Tiina Martinin ja Ruth Marttisen. He aloittivat työnsä syyskuun alussa. Seuraavassa Tiina ja Ruth esittelevät toisensa.

Ruth Marttinen

Työkaverini Ruth Marttinen aloitti työt Hyvällä sydämellä -hanketyöntekijänä syyskuun alussa. Ruthin perhekuntaan kuuluvat aviomies Pasi, neljä aikuista lasta ja kolme ihanaa lastenlasta. Uusi koti löytyi loppukesästä Hollolasta.

Ruthin kanssa on mahtava tehdä töitä, koska hänellä on työkokemusta useista järjestöistä, hankkeista ja seurakunnista. Näistä mainittakoon Sininauhasäätiö, Pelastusarmeija, ViaDia sekä kunnallinen aikuissosiaalityö ja kotihoito. Tietotaitoa on siis takkiin tarttunut. Mitä Ruth ei tiedä, sitä ei luultavasti tiedä kukaan muukaan.

Sosionomiksi opiskellut Ruth on ollut pitkään mukana seurakuntien diakoniatyössä ja vankilatyössä. Hän oli myös tekemässä helluntaiseurakuntien diakoniatyön opasta, Hyvällä sydämellä – kohti diakonista seurakuntaa. Ruth harrastaa laulamista ja on taitava käsistäänkin; viime talvena valmistui muun muassa upea villapaita ja useita amppeleita käden käänteessä. Ja mikä hienointa, Ruthin sydämellä ovat erityisesti ne, joilla on tässä elämässä heikompi osa.

Tiina Martin

Esittelen nyt Tiina Martinin, joka aloitti työt syyskuun 2023 alussa Helluntaikirkon Hyvällä sydämellä -hankkeen hankekoordinaattorina.

Tiina on Karkkilassa asuva diakoni ja sairaanhoitaja. Hän kuuluu Helluntaikirkon diakoniatyön kehittämistyöryhmään, ja hän on työskennellyt pitkään sairaanhoitajana terveyskeskuksessa. Tiina koki kuitenkin kutsua diakonin työhön, ja niinpä hän opiskeli sosionomi/diakoniksi ja on toiminut diakonina evankelisluterilaisessa kirkossa.

Tiina on työskennellyt myös ViaDian Senioritalo-hankkeessa Nummelassa, joten hänellä on kokemusta myös hanketyöskentelystä. Tiina on parhaimmillaan ihmisten kohtaamiseen liittyvässä työssä. Tiinaa on helppo lähestyä, ja hän tekee työnsä tarkasti ja huolellisesti. Tiina toimii aktiivisesti Karkkilan helluntaiseurakunnassa ja on työskennellyt siellä vapaaehtoisena diakonina ja ollut mukana ruokajakotyössä.

Tiina on lahjakas myös musiikissa, ja olen nähnyt hänen soittavan ainakin poikkihuilua ja haitaria. Tiinalla on myös ihana Manu-kissa, joka haluaa olla mukana tässä työssä ja pyrkii monesti mukaan yhteisiin palavereihin hakeutumalla Tiinan tietokoneen ääreen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print