Neuvoa-antavien vanhimpien nimi muuttui

Neuvoa antavien tehtävänkuvaan kuuluu tukea seurakuntia ja vastuunkantajia, Usko Katto sanoo.

Helluntaiseurakuntien toimielin Neuvoa-antavat vanhimmat tunnetaan vastedes nimellä Neuvoa antavat.

Neuvoa antavien puheenjohtaja, Tampereen helluntaiseurakunnan johtaja Usko Katto tiedotti seurakuntien vastuuhenkilöitä nimenmuutoksesta Syyspäivillä lokakuun alussa.

Neuvoa antavat tunnetaan seurakuntakentällä konsultaatiosta erilaisissa ongelmatilanteissa.

– Tähän sisältyy muun muassa esikartoitus, senhetkisen tilanteen arviointi ja eri osapuolten kuuleminen. Sen jälkeen on johtopäätösten tekeminen ja välittömien neuvojen antaminen sekä yhteenveto tilanteesta ja ongelmien priorisointi, Usko Katto esitteli Paimen Plus -lehdessä (4/2023).

– Tämän jälkeen tulee johdon ja vastuullisten sitouttaminen konfliktin ratkaisusuunnitelmaan. Siihen kuuluvat tavoitteet ja käytäntöön vienti sekä käytäntöön viennin varmistaminen ja seuranta.

– Pyrkimyksenä on johdonmukainen osapuolten auttaminen luottamuksen palauttamiseen ja uuteen elämään.

Neuvoa antavien yhteydenottoa voi pastoreiden ja vanhimpien ohella pyytää periaatteessa kuka tahansa seurakuntalainen. Neuvoa antavat voivat myös itse olla yhteydessä seurakuntaan, mikäli seurakunnan, yksilön tai herätysliikkeen etu sitä vaatii.

Tyypillisimpiä ongelmatilanteita ovat Katon mukaan olleet muun muassa pastorin ja vanhimman tai vanhinten välisen suhteen kriisiytyminen sekä vanhimpien sisäiset ongelmat.

– Työmme on erittäin haastavaa, paikoin vaikeaakin. Tarvitsemme Jumalan viisautta asioiden hoitoon ja ongelmien ratkaisuun, Usko Katto totesi.

– Usein ratkaisun syntyminen ongelmaan saattaa kestää pitkään, mutta se syntyy seurakunnan keskellä osapuolten yhteisenä prosessina.

Neuvoa antaviin on asetettu jäsenet maakunnallisilla yhteyspäivillä.

Kirjoittaja Anssi Tiittanen / Julkaistu RV-lehdessä 10.11.2023 nro 45

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print