Valtakunnalliset vankilalähetyspäivät 3.–4.11.2023 | Armo

Vankilatyötä tekevien kirkkokuntien yhteistyönä järjestetään vuosittain valtakunnalliset vankilalähetyspäivät. Tänä vuonna 3.–4.11.2023 päivien isännyys on helluntaiseurakuntien vankilatyötoimikunnalla yhdessä Lahden Helluntaiseurakunnan kanssa.

Päivillä ovat puhujina kansanedustaja Mika Poutala, Lahden Helluntaiseurakunnan pastori Tino Varjola, Rikosseuraamusvirastosta johtaja Riitta Kari, Sininauhaliitosta Pekka Lund, vankilapastori Markku Virta, Kirkkohallituksesta Sami Puumala. Lisäksi on lukuisia muita puheenvuoroja eri kirkkokunnista sekä hyvää monipuolista musiikkia.

Ohjelma on suunnattu vankilatyössä olevien lisäksi kaikille kiinnostuneille. Myös vankeja ja heidän omaisiaan sekä vankeinhoitotehtävissä toimivia odotetaan päiville. Kirkkokuntien vankilatyön edustajat yhdessä vastaavat päivien ohjelmasta.

Päivät alkavat perjantaina 3.11. klo 15–18 järjestettävällä päivien aattotapahtumalla, Kristillisen vankilatyön yhteistyöseminaarilla, johon kutsutaan vankilatyötä tekeviä seurakuntien ja kristillisten järjestöjen edustajia. Osallistumaan kutsutaan myös sellaisia seurakuntien ja järjestöjen jäseniä, joilla on kiinnostusta kristilliseen vankilatyöhön, vaikka eivät sitä vielä tee.

Valtakunnallisten vankilalähetyspäivien järjestäjinä ovat Vapaakirkko, Evankelisluterilainen kirkko, Helluntaiherätys, Pelastusarmeija, ja Adventtikirkko. Kristittyjen yhteiset vankilalähetyspäivät järjestetään tänä vuonna jo 67. kerran.

Helluntaiseurakuntien vankilatyötoimikunta

Helluntaiseurakuntien vankilalähetystyötä tukee ja kehittää valtakunnallinen vankilatyötoimikunta. Toimikunnan muodostavat helluntaiseurakuntien vankilatyötä tekevät järjestöt Elämä ja Valo ry, Kristillinen Alkoholisti- ja Narkomaanityö sekä Helluntaikirkon Hyvä Sanoma -palvelut.

Toimikunnan puheenjohtajana toimii pastori Jani Alanko. Koulutuksen yhteyshenkilö on Ruth Marttinen.

Helluntaiseurakuntien vankilatyö kuuluu yhteiskristilliseen Prison Fellowship -verkostoon, joka vastaa muun muassa kirkkokuntien yhteisestä vankilalähettien koulutuksesta. Verkosto pitää yllä nettisivustoa www.kirkotvankiloissa.fi.

 • 00

  päivää

 • 00

  tuntia

 • 00

  minuuttia

 • 00

  sekuntia

Päivä

03 - 04 marras 2023

Aika

All Day

Sijainti

Lahden Helluntaiseurakunta
Kiveriönkatu 1, 15140 Lahti
QR Code