Julkaisut

Suomen helluntailiikkeen opetuksia -sarja

  • Kymmenenosaa käsittävä teologinen artikkelikokoelmasarja
  • Ensimmäinen yhtenäinen
    kokonaisesitys Suomen helluntailiikkeen teologiasta
  • Suomen Helluntaikirkon, IK-opiston ja Aikamedian yhteishanke
  • Kirjojen aihepiirit jäsentyvät Suomen helluntaiseurakuntien uskon pääkohdat -julkaisussa esitettyjen opinkappaleiden mukaan
  • Sarjan osat ilmestyvät vuosina 2021–2025
Lue Aikamedian esittely/tiedote

Osa 1 Raamattu – Jumalan pyhä Sana

Uutuusteos pureutuu Raamattuun Jumalan ilmoituksena ja aloittaa helluntailaista teologiaa esittelevän kirjasarjan.

Mitä pitäisi ajatella väitteestä, että Raamatussa on virheitä? Entä mitä kaikkea raamatunlukijan tulee ottaa huomioon, jotta hän voi pitää tekstistä tekemiään johtopäätöksiä Jumalan tahdon mukaisina? Muun muassa näitä kysymyksiä tarkastelee uutuusteos Raamattu – Jumalan pyhä Sana.

Kirja koostuu kahdeksasta artikkelista, joissa käsitellään Raamatun auktoriteettia, raamatuntulkinnan lähtökohtia ja helluntailaista raamattunäkemystä. Lisäksi teoksessa annetaan työkaluja raamattu-uskollisen saarnan valmistamiseen ja henkilökohtaiseen raamatunkäyttöön. Tavoitteena on tukea lukijoiden arjen hengellisyyttä sekä varustaa heitä esimerkiksi apologeettiseen keskusteluun Raamatusta ja sen arvovallasta.

Monet tarkasteltavat kysymykset ovat yhteisiä kaikille kristityille, mutta mukana on myös erityisesti helluntailais-karismaattiseen kristillisyyteen liittyviä teemoja, kuten profetian armolahjan kautta tulevien ilmoitusten suhde Raamatun sanaan.

Lue koko mediatiedote.

Valloittava seurakunta

Valloittava seurakunta – Suomen helluntaiseurakunnat 2035.
Suomen helluntailiikkeen yhteinen strategia.

 Lataa strategia PDF-tiedostona